Ηλίας Κυριακίδης: «Μου έχουν μείνει ανεξίτηλες αναμνήσεις με την ΑΕΛ»

Ο Ηλίας Κυριακίδης που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της ΑΕΛ μιλά στο Gkael Larisa, για την πόλη, τους σημαντικούς αγώνες,
συμπαίχτες και για τον κόσμο της ΑΕΛ. Τώρα ο Κυριακίδης είναι βοηθός προπονητή στη Παναχαϊκή.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Τι θυμάσαι από την πόλη της Λάρισας;
«Ανθρώπινη, εύκολη να ζήσεις μία όμορφη καθημερινότητα. Κατάλληλη πόλη για να αφοσιωθείς στις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις».
Ποιον αγώνα με την ΑΕΛ θυμάσαι περισσότερο;
«Οι ευρωπαϊκοί αγώνες της ΑΕΛ χαρακτήρισαν μια ολόκληρη γενιά. Η ομάδα μας ξανασυνάντησε στην ιστορική της διαδρομή αξιόλογους ξένους συλλόγους. Όσοι πρωταγωνίστησαν σε αυτό το γεγονός έχουμε μόνο δυνατές ανεξίτηλες αναμνήσεις. Στη μνήμη μου έχω όλα τα παιχνίδια και αναρίθμητες στιγμές από την πλειοψηφία των ταξιδιών και προπονήσεων».



Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου συμπαίχτης στην ΑΕΛ;
«Η ΑΕΛ ήταν μία πραγματική οικογένεια. Ο ένας προσπαθούσε να καλύψει τις αδυναμίες του άλλου με τις ικανότητες του. Εντός γηπέδου ήμασταν ορκισμενα αδέρφια. Συνηθίζαμε να γευματίζουμε καθημερινά πολλοί μαζί! Αδυνατώ να ξεχωρίσω γιατί από πολλούς υιοθέτησα συμπεριφορές,συγκινήθηκα με βιώματα,μοιραστήκαμε προβλήματα,πανηγυρίσαμε κουρασμένοι και χαρούμενοι. Αν θες μπορείς να με ρωτήσεις ξεχωριστά για κάποιους παίκτες».

Πες μου λίγα λόγια για τον Μετίν και τον Νεμπεγλέρα (για τις δύο περιόδους που πέρασες από την ΑΕΛ).
«Για πρόσωπα και καταστάσεις τα οποία πρωταγωνίστησαν θετικά ή αρνητικά από τον Γενάρη του '14 έως τον Μάιο του '14 έχω παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την άνοιξη της ίδιας χρονιάς και όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει εκεί για λεπτομέρειες.
Για τον Τουμέρ: Το σπίτι μου στη Λάρισα ήταν το πρώτο που άνοιξε για αυτόν. Σεβόταν απόλυτα τις ελληνικές συνήθειες και παραδόσεις. Σπάνια ποδοσφαιρική οξυδέρκεια ,γεμάτο πάθος ποδοσφαιρικό παιχνίδι και κυρίως ένας ηγέτης.
Περάσαμε εξαιρετικές ποδοσφαιρικές και κοινωνικές στιγμές. Με εκτιμούσε και τον εκτιμούσα. Γνωρίζω ότι διατηρεί επαφές με τον Στ.Κοτσόλη. Δεν θα ξεχάσω την αφιέρωση που μου έκανε στο γκόλ του απέναντι στον ΟΣΦΠ εκτός έδρας και φυσικά την απίθανη εμφάνιση του στη Ν.Σμύρνη (0-3 νίκη για εμάς) ενώ είχε πληροφορηθεί πως είχε χάσει τον πεθερό του λίγη ώρα πριν».
* «Οι Έλληνες Νταμπίζας, Βενετίδης (Κοτσόλης κα) μαζί με κάποιους εξαιρετικούς ξένους ποδοσφαιριστές (Ζουράφσκι, Μετίν, Πάρα, Κουζέν κα γιατί είναι πολλοί, μην αδικήσω κανέναν) μεγάλωσαν ξανά την ΑΕΛ εντός γραμμών».

Παρακολουθείς την ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια, πώς την βλέπεις αγωνιστικά;
«Παρακολουθώ όσο περισσότερο ποδόσφαιρο μπορώ. Κυρίως αγγλικό και ισπανικό πρωτάθλημα. Λόγω της προπονητικής μου ιδιότητας παρακολουθώ στενά super league και football league. Ανατρέχω πάντα στα αποτελέσματα της ΑΕΛ. Διαθέτει ικανούς ποδοσφαιριστές και αναζητά πλέον μία αγωνιστική ταυτότητα μέσω του νέου της προπονητή».

Τέλος, τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο της ΑΕΛ;
«Όταν ως φίλαθλος της ΑΕΛ έχεις δακρύσει από τις πολλές ιστορικές διακρίσεις αλλά ταυτόχρονα έχεις υποστηρίξει ακούραστος την ομάδα σου και στην Γ’ Εθνική, τότε σίγουρα πάντα θα βρίσκεις τρόπο να ωθείς τους παίκτες σου να ανακαλύπτουν δυνάμεις τις οποίες ούτε οι ίδιοι πιστεύουν πως έχουν. Προσωπικά σας ευχαριστώ ολόψυχα για όλη την αγάπη και στήριξη κατά τη διάρκεια των 4 ετών που αγωνίστηκα στην ομάδα αλλά και την εκτίμηση που νιώθω πάντα. Η αγάπη μου είναι δεδομένη και η δίκη μου εκτίμηση θα είναι διαχρονική».



αρχική φώτο από τον Κώστα Τσομάκο
by Gkael

Σχόλια