«Ευπρόσδεκτη στη Λάρισα η Εθνική»!!!

Με δεδομένες τις αντιδράσεις που υπάρχουν πλέον και στο Ηράκλειο (μετά το Καραϊσκάκη και την Τούμπα) για τη φιλοξενία της έδρας της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, λόγω της πρωτόδικης τιμωρίας του ΟΦΗ με υποβιβασμό, το αθλητικό ραδιόφωνο Pressing 90.1 της Λάρισας ανέλαβε την πρωτοβουλία της διερεύνησης των προθέσεων παραγόντων και φορέων της πόλης, προκειμένου να διεκδικήσουν έστω και με καθυστέρηση την μεταφορά της έδρας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στο AEL FC ARENA.

Στο πλαίσιο αυτό, φιλοξενήθηκαν σήμερα Πέμπτη 05/03 στην εκπομπή Tsoumbox και συνομίλησαν με τον δημοσιογράφο, Χρήστο Τσούμαρη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων, Γιώργος Κωσταρόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Παπαλέξης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης και φυσικά, ο διευθυντής του AEL FC ARENA, Μίμης Τσακμακίδης.

Χαρακτηριστικό είναι πως άπαντες, συμφώνησαν ότι η Λάρισα λόγω γεωγραφικής θέσης και ποδοσφαιρικής παράδοσης θα αποτελούσε ιδανική πόλη-έδρα για την εθνική ομάδα, δεδομένης της ύπαρξης και του AEL FC ARENA, το οποίο πρέπει κάποτε ως υποδομή να αξιοποιηθεί προς όφελος της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας, που «οφείλει σύσσωμη να δρα με εξωστρέφεια και να διεκδικεί κάθε μεγάλη διοργάνωση», σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, κ.Αγοραστό, αλλά και τους λοιπούς εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων. Αρκεί άλλωστε η ανακατασκευή του χλοοτάπητα και ελάχιστες παρεμβάσεις ανακαίνισης (συγκριτικά με το Παγκρήτιο όπου η ΕΠΟ ανέλαβε ανάλογες πρωτοβουλίες) ώστε να εξασφαλιστεί η σχετική άδεια.

Πιο συγκεκριμένα και κατά σειρά, ο κ. Τσακμακίδης γνωστοποίησε πως η ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Α.Ε. «έχει θέσει πολλές φορές την εγκατάσταση του γηπέδου στη διάθεση της ΕΠΟ, δεδομένου και του ενθουσιασμού που προκάλεσε και στους ιθύνοντες της ΟΥΕΦΑ η μεγάλη οργανωτική επιτυχία αγώνων του Euro Νέων το 2015, αλλά και η έντονη παρουσία του κόσμου». Είχε τεθεί μάλιστα τότε ως απορία από μέρους τους, γιατί ο τελικός ορίστηκε να διεξαχθεί στην Κατερίνη κι όχι στο πιο καινούριο και αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο της χώρας. Ωστόσο, συμπλήρωσε ο κ.Τσακμακίδης, «η διεκδίκηση ενός εγχειρήματος όπως η φιλοξενία της έδρας της Εθνικής είναι κάτι που πρέπει να αφορά το σύνολο των φορέων της πόλης, προκειμένου να έχει την απαιτούμενη δυναμική και να ασκεί αντίστοιχη επιρροή».

Απ’ την πλευρά του ο κ.Παπαλέξης, ως στέλεχος του μεγαλύτερου επιχειρηματικού και επαγγελματικού φορέα της πόλης, τόνισε πως «το ζήτημα έχει συζητηθεί από καιρό στους κόλπους του Επιμελητηρίου, η διοίκηση του οποίου επιδιώκει το άνοιγμα της Λάρισας σε πολλές και διαφορετικού είδους δράσεις, ώστε να μπορέσει η πόλη να αποτελέσει αναπτυξιακό σημείο αναφοράς για όλη τη χώρα». Θεωρεί δε πως «η φιλοξενία της Εθνικής ομάδας αποτελεί σημαντικό πυλώνα τως συζητήσεων που ήδη έχουν γίνει με την ΕΠΣΛ για μια σειρά δράσεων που αφορούν στο ποδόσφαιρο κι έχουν να προσφέρουν πολλά οφέλη κοινωνικά και οικονομικά στην πόλη»! 

Με τη σειρά του ο κ.Μπουχλαριώτης, αποδεχόμενος τα πολλαπλά οφέλη που θα είχε για την περιοχή η φιλοξενία της Εθνικής, αποκάλυψε πως «η ΕΠΣΛ έδρασε σιωπηρά προς αυτή την κατεύθυνση απ’ την πρώτη στιγμή που ανέκυψε θέμα, αλλά από πλευράς ΕΠΟ παρουσιάστηκε ως ανυπέρβλητο εμπόδιο η απόσταση της Λάρισας από διεθνές αεροδρόμιο (σ.σ. «Μακεδονία»), η οποία προσδιορίστηκε σε μεγαλύτερη των 90 λεπτών»!!! 

Φυσικά, το συγκεκριμένο επιχείρημα προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου, ο οποίος εξέφρασε και απορία που η ΕΠΣΛ ενήργησε κατά μόνας και εν κρυπτώ και δεν επιστράτευσε όλες τις δυνάμεις της πόλης ώστε να ασκηθούν οι δέουσες πιέσεις, για να καμφθεί αυτό το ελάχιστο τυπικό εμπόδιο. Η ανταπάντηση του κ.Μπουχλαριώτη ήταν ότι «επρόκειτο για θέμα ουσίας και όχι προβολής», ενώ αποδέχθηκε στο τέλος πως «ίσως με την ανάλογη διαχείριση από το σύνολο των επαγγελματικών και πολιτικών φορέων θα μπορούσε το τυπικό αυτό εμπόδιο της απόστασης να καμφθεί, δεδομένων των λοιπών πλεονεκτημάτων της Λάρισας»!

Στο συγκεκριμένο θέμα πάντως, κάθετος ήταν ο κ.Αγοραστός, ο οποίος τόνισε πως «κι ο Αερολιμένας της Ν.Αγχιάλου είναι διεθνής και με τακτικές μάλιστα πτήσεις το καλοκαίρι», θεωρώντας την διεκδίκηση της έδρας της Εθνικής ως «εξαιρετική ιδέα όχι μόνο προς όφελος της Λάρισας, αλλά ολόκληρης της Θεσσαλίας», ανταποκρινόμενος θετικά στο παράδειγμα της πιθανής έλευσης το καλοκαίρι 1.000 Ιταλών φιλάθλων (σ.σ. η Εθνική φιλοξενεί τον Ιούνιο την Ιταλία σε επίσημο αγώνα), οι οποίοι θα επισκέπτονταν σ’ ένα διάστημα 2-5 ημερών όλες τις τουριστικές περιοχές της Θεσσαλίας! Δεσμεύτηκε μάλιστα για ανάληψη πρωτοβουλίας συντονισμού των φορέων έστω και καθυστερημένα, αφού ήταν εμφανές πως ούτε εκείνος, ούτε ο Δήμος Λαρισαίων συνέλαβαν εξ’ αρχής την ευκαιρία που παρουσιάστηκε σχεδόν έναν χρόνο πριν, με την άρνηση των ιθυνόντων του Καραϊσκάκη και της Τούμπας να παραχωρήσουν τα γήπεδά τους στο εθνικό συγκρότημα.

Μάλιστα, ο κ.Κωσταρόπουλος δέχθηκε τον όρο «ολιγωρία» που χρησιμοποιήθηκε απ’ τον δημοσιογράφο, αλλά μίλησε και για «αντικειμενικά ζητήματα που διαφοροποιούν την υποψηφιότητα του AEL FC ARENA σε σχέση μ’ εκείνη του Παγκρητίου, όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς, που εδώ είναι απολύτως ιδιωτικό». Συμφώνησε ωστόσο σε απόλυτο βαθμό πως κάποτε «η συγκεκριμένη υποδομή θα πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος όλης της πόλης κι η φιλοξενία της έδρας της Εθνικής είναι οπωσδήποτε κορυφαίο γεγονός, με πολλαπλά οφέλη τόσο για την τοπική κοινωνία, όσο και για την ανεκτίμητη προβολή της Λάρισας διεθνώς». Γι’ αυτό ακριβώς και δεσμεύτηκε με τη σειρά του πως τα αντανακλαστικά θα είναι άμεσα και θα θέσει σήμερα κιόλας το θέμα στον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη, προκειμένου να συγκαλέσει σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για να συνταχθεί σχετική επιστολή, η οποία θα απευθυνθεί σε ΕΠΟ και ΓΓΑ, δηλώνοντας το ενδιαφέρον σύσσωμης της Λάρισας για την φιλοξενία της έδρας της Εθνικής ομάδας»!

Ο Pressing 90.1 θα παρακολουθεί το ζήτημα από πολύ κοντά και θα ενημερώνει για κάθε νέα εξέλιξη...

Σχόλια