Νεμπεγλέρας: «Όταν είσαι γεννημένος στην Λάρισα... δεν γίνεται να μην είσαι ΑΕΛ»

Ο Λαρισαίος μέσος, Κώστας Νεμπεγλέρας, που σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα 45 του χρόνια, αναφέρθηκε
μεταξύ άλλων στην μακροχρόνια καριέρα του, για την ΑΕΛ και χαρακτήρισε τον Γιώργο Δώνη ως τον καλύτερο προπονητή που έχει δουλέψει μαζί, για το νέο του ξεκίνημα στον ρόλο του προπονητή στον Ηρακλή Λάρισας μιλώντας στο Metropolis 95.5.

Αναλυτικά ο Κώστας Νεμπεγλέρας:

Για την απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο: 
«Ναι είναι λίγο περίεργο όταν θες να ακολουθήσεις κάτι άλλο εκτός από ποδοσφαιριστής. Πήγα να κάνω μια αρχή ως τεχνικός διευθυντής, δεν μου έκανε κάτι το κλικ. Αν μου λέγατε για προπονητικό, ή θα έλεγα όχι. Αυτό μου ήρθε τώρα στην ομάδα που είμαι τον Ηρακλή Λάρισας. Είναι δύσκολο όταν έχεις μικρές ηλικίες να περάσεις πράγματα τα οποία θέλεις, θέλει πολλή υπομονή. Σίγουρα θέλει και πολύ διάβασμα γιατί το ποδόσφαιρο εξελίσσεται καθημερινά».

Για το αν μπορούσε να συνεχίσει βιολογικά: 
«Νομίζω ότι θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά καλύτερα να σταματήσω σε ένα καλό επίπεδο παρά σε ένα άλλο όπου δε θα μου άρεσε αυτό που παρουσίαζα».

Για τα 708 επίσημα ματς που έδωσε: 
«Αυτά είναι οι συμμετοχές εθνικών κατηγοριών με κύπελλο και ευρωπαϊκά ματς. Έπαιζα και πέντε περίπου χρόνια στο ερασιτεχνικό, πάμε περίπου στα 850 παιχνίδια».

Ποια θεωρεί την καλύτερη περίοδο της καριέρας του: 
«Θεωρώ ότι έκανα καλές χρονιές και στον Άρη και στον Ηρακλή και στον Ατρόμητο, και στην ΑΕΛ, ευχαριστήθηκα όλες τις σεζόν. Ευχαριστήθηκα περισσότερα μια χρονιά στον Ηρακλή με προπονητή τον Γιοβάνοβιτς μια στον Άρη με Μπάγεβιτς και Όγιος και μία πάρα πολύ καλή σεζόν με Δώνη στον Ατρόμητο. Ήταν πολύ γεμάτες χρονιές».

Για την ομάδα που υποστηρίζει:
«Όταν είσαι γεννημένος στην Λάρισα, θέλεις να παίξεις ποδόσφαιρο, και βλέπεις τους παίκτες και τις επιτυχίες της ΑΕΛ τη δεκαετία του 80, δεν γίνεται να μην είσαι ΑΕΛ. Αλλά σε κάθε ομάδα έδινα τα πάντα για να είναι ευχαριστημένη από μένα. Στις ομάδες που ήμουν δεν ήθελα να χάνω».

Για το αν έχει κάποιο απωθημένο: 
«Όχι, δόξα τω Θεώ, ό,τι κατάφερα το έκανε μόνος μου με σκληρή δουλειά. Θα ήθελα να είχα παίξει παραπάνω στην Εθνική σε ένα φιλικό με την Κροατία το 2001. Ήταν η πρώτη κλήση και του Παντελή Καφέ».

Τι στερήθηκε για να κάνει την καριέρα του: 
«Όταν κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα και αμείβεσαι καλά, οφείλεις να κάνεις αρκετές θυσίες. Να κάνεις καλή ζωή, καλή προπόνηση, όχι ξενύχτια. Κοιμόμουν 11-12 το βράδυ. Δεν νομίζω ότι αυτό ήταν στέρηση. Το να φας υγιεινά είναι ένα πράγμα που ζητά αυτή η δουλειά. Και λέω στα νέα παιδιά, ότι είναι απαραίτητο να αγαπήσουν αυτό που κάνουν. Αν το κάνουν σαν αγγαρεία, δε θα πάνε μακριά. Το ταλέντο μπορεί να σε βγάλει κάπου αλλά αν δεν κάνεις κάτι παραπάνω και δεν δουλέψεις, δε γίνεται τίποτα».

Για τον καλύτερο προπονητή: 
«Έχω δουλέψει με τον Τεννέ, τον συγχωρεμένο τον Κυράστα αλλά το νούμερο 1 είναι ο Δώνης. Και βέβαια και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Όταν έχει πάρει τόσους τίτλους στην καριέρα του, αυτό μιλά από μόνο του».


πηγές: aelole.grmetrosport.gr
photo by Kostas Tsomakos

Σχόλια