Οι δανεικοί, ο προγραμματισμός, η μπουτίκ και το γηπεδικό

 

Υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα στην ΑΕΛ που προβληματίζουν τον κόσμο της ομάδας, όπως οι δανεικοί, ο λάθος προγραμματισμός – ξανά- και το γηπεδικό.

Η ΑΕΛ έχει πάρει τρεις δανεικούς και έναν ελεύθερο από τον Ολυμπιακό και πέρυσι πάλι είχε δύο δανεικούς από τον Ολυμπιακό και δύο από τον ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξιος Κούγιας δήλωσε ότι «πήραμε δανεικούς για να μη γίνουμε το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό» και ότι ουσιαστικά επειδή παίρνουν οι άλλοι θα πάρουμε και εμείς...Όχι δεν χρειάζεται να γίνουμε σαν τους άλλους. Η λογική έλεγε να πάρουμε δικούς μας ελεύθερους αλλά...Ακόμα η ΑΕΛ έχει πάει 7 εκάτ. αξία στο transfermarkt, ενώ τα άλλα χρόνια είχε παραπάνω, δηλ. γύρω στα 8.

Ο προγραμματισμός της ΑΕΛ για εμένα πάλι ήταν λάθος γιατί η ΑΕΛ χρειάζεται δεξί μπακ, κεντρικό αμυντικό, δεκάρι και επιθετικό (που να παίζει και πλάγια). Ο Μπέρτος δυστυχώς προσπαθεί, αλλά πλέον δεν κάνει για βασικός σε ομάδα σαν την ΑΕΛ και από την άλλη υπάρχει ο Γρηγορόπουλος που είναι μικρός και τον έχουμε δει μόνο λίγο. Στο κέντρο της άμυνας υπάρχουν τρεις παίχτες ο Ηλιάδης, ο Μιχαήλ και ο Ζίζιτς (υπάρχουν και οι μικροί Φουρκιώτης και Γκοτζαμανίδης) αλλά ο Μιχαήλ και ο Ζίζιτς έχουν τραυματιστεί 1,5 και 2 μήνες και έτσι δημιουργείται κενό. Στον τελευταίο αγώνα έπαιξε σαν κεντρικός αμυντικός ο Μούζεκ που είναι κανονικά αριστερό μπακ αλλά και εκεί για εμένα έγινε λάθος και έπρεπε να παίξει ο Σπάρβ που έχει ξαναγωνιστεί σ’ αυτή τη θέση.

Από την άλλη ήθελε να πάρει κεντρικό αμυντικό όπως τον Σπεντλχόφερ ή τον Χαρογιάν που είχαν (σχετικά) καλό βιογραφικό αλλά όπως είπαν χάλασε λόγω μάνατζερ και συμβολαίου με την ομάδα του και για την επιστράτευση της χώρας του αντίστοιχα. Σ’ αυτή την περίπτωση (και λόγω των τραυματισμών) η ΑΕΛ θα έπρεπε να κινηθεί για κεντρικό αμυντικό, που ελπίζω έστω και καθυστερημένα να το κάνει.

Επίσης στο δημιουργικό κομμάτι η ΑΕΛ φαίνεται να έχει θέμα γιατί καθαρό δεκάρι δεν έχει και τα πλάγια χαφ παρόλο που προσπαθούν να δημιουργήσουν δεν έχουν και το γκολ. Για εμένα ο Τόρζε πρέπει να παίξει ως δεκάρι, αν δεν αποκτηθεί άλλο, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει και να βάλει στα πλάγια τον Πλατέλλα και τον Τρούγιτς ή τον Πινακά. Ειδικά τώρα που ο Μιλοσάβλιεβιτς είναι ντε φορμέ, εκτός άμα δεν παίξει με δύο αμυντικά χαφ. Ο Ντουρμισάι προσπάθησε σε δύο ευκαιρίες να βάλει γκολ, είχε και δοκάρι αλλά περιμένεις περισσότερα.

Η μπουτίκ ήταν να ανοίξει και έχει πάει 6 Οκτωβρίου και ακόμα δεν έχει ανοίξει...Ο χώρος αντικειμενικά σαν μαγαζί δεν είναι μεγάλος για το επίπεδο της ΑΕΛ αλλά έστω και αυτό αργεί να γίνει. Άμα περάσεις από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου βλέπεις ότι θα ανοίξει αλλά...

Τέλος, θα αναφερθώ και στο γηπεδικό που για εμένα είναι λάθος να παίζει η ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, από τότε που έγινε το AEL FC Arena. Όμως από την πλευρά της η Γήπεδο Α.Ε. θα έπρεπε να βάλει το ενοίκιο σε πιο φυσιολογική τιμή γιατί την έκταση την πήρε από τον Δήμο Λαρισαίων και χτίστηκε για να παίζει η ΑΕΛ, άσχετα άμα ανήκει στον Πηλαδάκη (τότε είχε γίνει λάθος – μεγάλο θέμα). Το Αλκαζάρ το κάνει ανακαίνιση ο Κούγιας γιατί ουσιαστικά δεν θα πληρώνει μετά μεγάλο ενοίκιο αλλά και πάλι όση ιστορία και εάν έχει και ας είναι κοντά στο κέντρο, εφόσον υπάρχει γήπεδο με 3 αστέρια της UEFA και έχει το όνομά σου και τα χρώματά σου τότε πηγαίνεις εκεί. Βέβαια ο καθένας παίζει όπου θέλει και όπου μπορεί...

Το καλό είναι ότι αναβαθμίζεται σαν Στάδιο το Αλκαζάρ γιατί γενικά ήθελε ανακαίνιση εδώ και χρόνια, ειδικά άμα αλλάξουν και το ταρτάν που έχει πει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Υ.Γ.1 Πολύς κόσμος έχει σταματήσει να ασχολείται με την ΑΕΛ (τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά και κοιτάει μόνο το σκορ και άμα...) και αυτό δεν έχει να κάνει με την περίοδο του κορονοϊού, ήταν από πολύ πιο πριν και δυστυχώς δεν βλέπω να αλλάζει γρήγορα αυτό. Έχει ξενερώσει από πολλά...

Υ.Γ.2 Οι προσωπικές ανακοινώσεις κατά ποδοσφαιριστών, όπως π.χ. με τον Μόρα και κάθε Μόρα, είναι ακόμα μία από τις πολλές προσωπικές δηλώσεις...Όταν κάποιος έχει στοιχεία τα πηγαίνει κατευθείαν στον εισαγγελέα.


photo by Kostas Tsomakos

Σχόλια