Σημεία στη Λάρισα όπου θα συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της χώρας (θα ανανεώνεται...)

 

Δείτε σημεία που θα συγκεντρωθούν ή και συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους (αλλά και IBAN για βοήθεια) απ' όλη τη χώρα. Τα σημεία είναι στη Λάρισα ή στον Νομό Λάρισας.

Το άρθρο θα ανανεώνεται με νέα σημεία...όποιος-α ξέρει κάποια σημεία-μαγαζιά που μαζεύουν προϊόντα εντός Λάρισας ή στον Νομό και δεν αναφέρεται ας μου στείλει μήνυμα στο προφίλ μου https://www.facebook.com/GkaelLarisa/ ή στις σελίδες μου https://www.facebook.com/Gkael1 , https://www.instagram.com/gkael_larisa/ για να το προσθέσω.


Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας συγκεντρώνει βοήθεια για τους πυρόπληκτους. Συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας,  είδη πρώτης ανάγκης, τροφές για ζώα κ.λ.π.

Στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (οδός Παπαναστασίου). Τη δράση συντονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας. Πολίτες και επιχειρήσεις που επιθυμούν  να συνδράμουν, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2413506273 και 2413 506281.


Κάλεσμα Δήμου Λαρισαίων για συγκέντρωση βοήθειας για τους πυρόπληκτους

Από την Τρίτη 10 Αυγούστου εως την Παρασκευή 13 Αυγούστου (απο 9π.μ. εως 1 μ.μ.)  συγκεντρώνουμε εμφιαλωμένα νερό και τρόφιμα μακράς διαρκείας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Λαρισαίων (Μανωλάκη 9 -11) 


Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας

Το περιφερειακό τμήμα Λάρισας συλλέγει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυροπληκτους.  Η συλλογή θα γίνεται καθημερινές από 8:30 μέχρι 14:00 στα γραφεία του τμήματος Μεγάλου Αλεξάνδρου 7  4ος όροφος.


Selfie. coffee. bar

Αναλαμβάνουμε λοιπόν να οργανώσουμε τη συγκέντρωση υλικών αγαθών, και τα έξοδα να τα στείλουμε στους πληγέντες συνανθρώπους μας. Ζητάμε τη βοήθεια όλων σας. Δεν μιλάμε για χρηματική βοήθεια σε καμία περίπτωση. Θέλουμε όμως ΟΛΟΙ να βοηθησετε φέρνοντας μας εκτός από τρόφιμα, μικρό έπιπλα, κουβέρτες, σεντόνια είδη οικιακής χρησης και ο, τι περισσεύει από το νοικοκυριό σας. Όλοι μας έχουμε πράγματα που δεν χρειαζομαστε, από ένα σεντόνι, μέχρι καρέκλα, τραπέζι  ο,τιδήποτε. Θερμή παράκληση να είναι ΌΛΑ ΣΕ ΆΡΙΣΤΗ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΛΥΜΕΝΑ. Σκεφτείτε ότι στην Εύβοια μόνο έχουν καεί μέχρι στιγμής 300 κυρίες κατοικίες. Αυτοί οι άνθρωποι και να βρούνε χώρους να νοικιασουν, θα χρειαστεί να στησουν το νοικοκυριό τους από την αρχη. ΈΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ ΌΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΧΏΡΟΙ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗΣ

ΑΓΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΚΑΙ ΤΡΊΤΗ 10 Αυγούστου

Αγια, Οδός Βέροιας 4 (LET'S LEARN)

ΤΕΤΆΡΤΗ 11 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ Λάρισας, Οδός Κοζάνης 53 (Cafe Selfie)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 13 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΎΟ ΣΗΜΕΙΑ καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μέχρι τότε θα έχουμε επικοινωνήσει με τους αρμόδιους για την παραλαβή και ορθή διανομή τους όπως ακριβώς κάναμε και πριν 3 χρόνια με τις τραγικές πυρκαγιές στο Μάτι.

ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΊ ΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΉΣΕΙ 

Σας ευχαριστουμε ❤️


BIO CLEAN

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ BIOCLEAN ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ. 

ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ 

ΦΥΣΙΚΑ ΔΑΚΡΥΑ- SALOPSIR, ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ-ΑΣΠΙΡΙΝΗ, ΟΞΥΓΟΝΟ ΜΙΑΣ ΧΡΥΣΗΣ, ΜΑΣΚΕΣ-ΓΑΖΕΣ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ 

ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ-ΠΑΞΥΜΑΔΙΑ, ΟΣΠΡΙΑ-ΡΥΖΙ- ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΝΕΡΑ-ΧΥΜΟΙ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΟΤΑ 

ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΦΕΡΗ 61 

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/8 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 10/8 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.... ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2414 005656 ΚΑΙ 2410 415717 6983280222 

ΣΤΕΓΝΟΚΑΟΑΡΙΣΤΗΡΙΑ Clean 


ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Και φέτος το καλοκαίρι πήρε σάρκα και οστά το σύνηθες έγκλημα. Επίγειοι παράδεισοι, όπως η Βόρεια Εύβοια, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας απανθρακώθηκαν σε μεγάλο βαθμό ενώ οι πυρκαγιές είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτά τα εγκλήματα γίνονται λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν. Δεν δίνεται σημασία στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, στον καθαρισμό των δασών από ξερά χόρτα και δέντρα, το πυροσβεστικό προσωπικό, όπως διαπιστώνουμε, είναι ελάχιστο όπως και τα μέσα πυρόσβεσης γιατί "δεν περισσεύει χρήμα" για τον εκσυγχρονισμό τους. Ένοχοι είναι όλες οι κυβερνήσεις, ευθύνονται όλες για την έλλειψη δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Τα δάση τους ενδιαφέρουν μόνο επειδή αποτελούν αντικείμενα κερδοφορίας για τα συμφέροντα τους.

Όπως πάντοτε λοιπόν, έτσι και τώρα, ακόμα και μέσα στις ακραίες συνθήκες του καύσωνα οι μαθητές της Λάρισας είναι πάλι στην πρώτη γραμμή για την βοήθεια των συνανθρώπων μας. Όπλο μας σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα είναι η αλληλεγγύη, καθώς η κρατική ευθύνη για πολλοστή φορά απουσιάζει. Συλλέγουμε λοιπόν είδη πρώτης ανάγκης για όλους τους συνανθρώπους μας που έχουνε ανάγκη.

Για την ώρα: νερά, κρακερς, μπάρες δημητριακών, ρύζια, μακαρόνια, κρουασάν, μπισκότα, κονσέρβες, είδη ατομικής υγιεινής και είδη πρώτων βοηθειών.

Εκδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και στέλνουμε το μήνυμα του συλλογικού αγώνα. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα:

• Άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημίωση στο 100%!

• Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων για την επιβίωση των πληγέντων!

• Ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος με όλα τα απαραίτητα, προσωπικό και πυροσβεστικά οχήματα!

• Μέτρα πρόληψης για τέτοιες προδιαγεγραμμένες καταστάσεις και σωστοί τρόποι αντιμετώπισης τους!

ΤΡΙΤΗ 10/08 και ΤΕΤΑΡΤΗ 11/08 ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΠ' ΤΙΣ 20.00 ΕΩΣ ΤΙΣ 22.00!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας


GATE 1

Συλλογή προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης την Τρίτη 10/8 10:00 με 13:00 και το απόγευμα 18:00 με 21:00 στην κεντρική πλατεία Λάρισας.

Η ΘΥΡΑ 1 κοντά στους πυρόπληκτους και στους ανθρώπους πού πάλεψαν και παλεύουν νύχτα μέρα κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ότι έχουμε είμαστε εμείς.

ΘΥΡΑ 1


Walk The Line Tattoo-Art-Studio

ΑΥΡΙΟ (9/8)ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 34, ΛΑΡΙΣΑ 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ: 

* ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ * ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ * ΣΑΜΠΟΥΑΝ - ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ * ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ * ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ * ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ * ΦΑΡΜΑΚΑ [ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΑ) *ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ * ΑΛΟΙΦΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ * ΕΝΥΔΑΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ * ΓΑΖΕΣ + ΕΠΙΔΕΣΜΟΥΣ 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 

6946266830 * 6970519384 * 2411110519 


Cafe Papyroc

Επειτα από σκέψη και με την παρότρυνση αρκετών από εσάς αποφασίσαμε να συλλέξουμε είδη πρώτης ανάγκης για τις πυρόπληκτες περιοχές , τα οποία και θα παραδώσουμε στο περιφερειακό τμήμα Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού . Απο αυριο Δευτερα εως και την Τετάρτη Θα είναι οι μέρες συγκέντρωσης. 

ΜΑΓΡΙΕ 1 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ 41335 Λάρισα


ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ

Δίπλα στους πυρόπληκτους
ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΡΟΦΙΜΑ: Νερά, Κονσέρβες όλων των ειδών, Ισοτονικά ποτά, Μπάρες δημητριακών, Πορτοκαλάδες, Συσκευασμένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (π.χ μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές κλπ) Σκυλοτροφές - γατοτροφές 
ΕΙΔΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ: Χαρτί υγείας, Χαρτί κουζίνας, Μωρομάντηλα, Παιδικές πάνες 
Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει από: ΤΡΙΤΗ 10/8 ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 14/8 στα καταστήματα της αλυσίδας : 
Βόλου 108 & Αιγέα Γωνία, 23ης Οκτωβρίου 66-68, Αργυροπούλι Οικ. Εξ Οικονόμων 4 Πλησίον ΕΛΤΑ 
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΝΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ «ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ» ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ. 


SPEEDEX

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε όλα τα Καταστήματα SPEEDEX. 

Η ομάδα της SPEEDEX αναλαμβάνει την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά και παράδοση των αγαθών στους αρμόδιους Φορείς, με σκοπό τη διάθεσή τους στους κατοίκους των πληγεισών από τις πυρκαγιές περιοχών.

Ηρ. Πολυτεχνείου 62, Λάρισα

ωράριο καθημερινά  9:00π.μ.–7:00μ.μ.

Η ομάδα της Speedex, θεωρώντας χρέος της να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων, οι οποίοι επλήγησαν από τις πυρκαγιές, ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν για μεταφορά και διανομή τροφίμων και άλλων αγαθών.
Καλεί τους πολίτες, από όλη την Ελλάδα, να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους πληγέντες και να τα παραδώσουν στα κατά τόπους καταστήματά της απ' όπου και θα αποσταλούν δωρεάν στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές.
Προτεινόμενα αγαθά:
- Κονσέρβες φαγητού.
- Συσκευασμένα αρτοσκευάσματα (π.χ. μπισκότα, κρουασάν, κριτσίνια κλπ).
- Αλλα τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση, τα οποία δεν αλλοιώνονται.
- Γάλατα μακράς διάρκειας και ατομικοί χυμοί, τα οποία να διατηρούνται εκτός ψυγείου.
- Μωρομάντηλα, αντισηπτικά, μάσκες, γάντια.
- Χαρτικά και είδη μίας χρήσης.
 Η ομάδα της Speedex αναλαμβάνει την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των αγαθών και την παράδοση τους στους αρμόδιους φορείς, με σκοπό τη διάθεσή τους στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών ή με το Κατάστημα Speedex της περιοχής τους.


ΣΙΚΑΕΛ-Σύνδεσμος Ιδιόκτητων Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν.Λάρισας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητων Καταστημάτων Αναψυχής κ Εστίασης Λάρισας συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους Εύβοιας.(Άμεση ανάγκη για βρεφικά,παιδικά ρούχα, σεντονια μαξιλάρια,κουβερτούλές,ξηρά τροφή κ.α)

Ο τόπος συγκέντρωσης των ειδών πρώτης ανάγκης από σήμερα στις 6 το απόγευμα θα είναι στην πλατεία ταχυδρομείου μπροστά από την Ιατρική σχολή. 10-11/8 πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο.

επίσης υπάρχει ενεργός ανοιχτός λογαριασμός στήριξης προς τους πυρόπληκτους 

Ο λογαριασμός που θα συγκεντρωθούν τα χρήματα είναι απο το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΣΤΙΑΣΕΩΣ – ΑΝΑΨΥΧΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» με αιτιολογία δωρεά στο σωματείο για την ενίσχυση των πυροπληκτων 

ΕΠΕΙΓΟΝ

Η κατάσταση στην Εύβοια είναι εξαιρετικά δύσκολη 

Η estiasigreece συντονίζει την συγκέντρωση χρημάτων ωστε να χρησιμοποιηθούν για είδη πρώτης ανάγκης στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας .

Ο λογαριασμός που θα συγκεντρωθούν τα χρήματα είναι απο το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΣΤΙΑΣΕΩΣ – ΑΝΑΨΥΧΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 

IBAN:GR1001104880000048829650463

Είναι σημαντικό να μαζευτούν χρήματα απ τα σωματεία και τα μέλη μας ή απλούς πολίτες και όχι είδη λόγω αμεσότητας και κόστους μεταφοράς 

Αιτιολογία δωρεά στο σωματείο για την ενίσχυση των πυρόπληκτων 

#estiasigreece

#menoumeoloimazi ,στην πράξη .


Κίνηση πολιτών - Ελεύθερη Λάρισα

Καθημερινά από Δευτέρα 9/8-13/8. Είδη πρώτης ανάγκης.

Σκεπαστή αγορά απέναντι από την καντίνα


Ανθρώπινη Αγκαλιά

« Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ »

• Καμπάνια Στήριξης Πυρόπληκτων Περιοχών

* Τηλέφωνο: +306970619380

www.paypal.me/humanhug



ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Ιερά Μητροπόλη Ελασσόνας, ΟΝΝΕΔ Ελασσόνας, EU Foundation

Σημείο Συγκέντρωσης Τροφίμων 9/8/21 έως 12/8/21 (8:00-14:00) Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας (Κέντρα υγείας)

 ΛΙΣΤΑ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 

• Φρυγανιές , Ξηροί καρποί • Κρουασάν • Παστέλια •Μπισκότα . Κονσέρβες • Γάλα Εβαπορέ • Νερά • Γάλα βρεφικό • πάνες • Σερβιέτες • Σαπούνια • Βαμβάκι • Μπατονέτες • Γάλα • Χυμοί • Χαρτί Υγείας • Αντιστηπτικά • Παυσίπονα 


Let's Learn

ΑΓΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9  ΚΑΙ ΤΡΊΤΗ 10 Αυγούστου

Αγια, Οδός Βέροιας 4 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 13 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΎΟ ΣΗΜΕΙΑ (μαζί με καφέ Selfie) καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Mini Market Κελεπούρη Αντωνία 

Στάση λεωφορείου 13 Βελίκα

Διαθέτει για τις 11, 12, 13/8 το 80% τους κέρδους στους πυρόπληκτους 


Δήμος Τεμπών 

Ο Δήμος Τεμπών στο πλευρό των πυρόπληκτων κατοίκων.

Συναισθανόμενοι την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής συγκεντρώνουν τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους.

Από σήμερα Σάββατο 7 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, η συγκέντρωση των προσφορών θα γίνει στα κατά τόπους δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα σε συνεννόηση με τους προέδρους των χωριών.

«Είμαστε δίπλα τους και θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, καθώς επίσης και όποια πυρόπληκτη περιοχή έχει ανάγκη. Καλούμε όλους τους κατοίκους του δήμου Τεμπών να δείξουν για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους, στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας που πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές και  να προσφέρουμε όλοι μαζί, ό,τι μπορεί ο καθένας  για τους συνανθρώπους μας. Όλοι μαζί γινόμαστε ενωμένοι και δυνατοί», τονίζει ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας είναι:

ΤΡΟΦΙΜΑ

Μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια, εμφιαλωμένο νερό, χυμούς, τρόφιμα μακράς διάρκειας κλπ .

ΦΑΡΜΑΚΑ

Παυσίπονα, αλοιφές για εγκαύματα, αλοιφές Fucidin, φυσικά δάκρυα, μάσκες, φυσιολογικό ορό, βαζελινούχες και αντισταμινικές γάζες.

ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, κλινοσκεπάσματα, ρούχα κλπ.

ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Τροφές (Σκυλοτροφή, Γατοτροφή), δοχεία φαγητού και νερού.



Κοινότητα ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ του Δημου Ελασσόνας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού

Όταν έχεις νιώσει τον φόβο και τον πόνο στα εσώψυχα σου τότε μπορείς να καταλάβεις το μεγάλο κακό που συνέβη στους συνανθρώπους μας σ όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Ελλάδας μας!! Δεν θα μπορούσαμε ως χωριό να είμαστε αμέτοχοι σ αυτό το τραγικό γεγονός.

Βιώσαμε πριν πεντέμιση περίπου μηνες τον όλεθρο την καταστροφή με τον σεισμό κάποιοι χάσαμε σχεδόν τα παντα...Μέσα σ ολο αυτό το κακό νιώσαμε την αγάπη και την ζεστασιά την στηριξη απλων ανθρώπων που δεν τους περίσσευαν αλλά είχαν μέσα τους ψυχή και ερχόταν βοήθεια από πολλά μέρη της πατρίδας μας!!!!

Σας ευχαριστούμε για όλα!

Ήρθε η ώρα λοιπόν και μεις απ αυτά τα λίγα που έχουμε να δώσουμε και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές...Ναι μπορούμε να καταλάβουμε και να νιώσουμε τον πόνο σας. Ναι μπορούμε να κατανοήσουμε πως είναι να μένεις στο τίποτα, στο μηδέν χωρίς όλα τ απαραίτητα, χωρίς σπιτι. Κανείς αμέτοχος σ αυτην την προσπάθεια όλοι μαζί μπορούμε!

Η σεισμοπληκτη Κοινότητα ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ του Δημου Ελασσόνας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, και ολους τους κατοίκους από την Τρίτη 17 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή 22 του μήνα θα συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης και προϊόντα μακράς διαρκείας για τους πυρόπληκτους!

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 6973636925

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της κοινότητας ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ

ΖΑΡΛΑΔΑΝΗΣ ΙΩΆΝΝΗΣ


Σχόλια