Η πρόκριση στα πέναλτι, ο...γνωστός Παπαπέτρου, ο λιγοστός κόσμος και η τακτική-αλλαγές (videos)

Η ΑΕΛ προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου καθώς νίκησε με 3-1 στα πέναλτι τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η κανονική διάρκεια

τελείωσε με σκορ 1-1 και τα δύο γκολ με πέναλτι, όπου κανένα δεν ήταν, συν την κόκκινη στον ΠΑΣ Γιάννινα που δεν έπρεπε να δοθεί. Το πέναλτι της ΑΕΛ το εκτέλεσε εύστοχα ο Μαυριάς. 

Ο διαιτητής ήταν ο Παπαπέτρου (ο γνωστός με το οφσάιντ από πλάγιο και μετά έγινε διεθνής...) που ήταν κακός, καθώς όπως είπα και παραπάνω δεν ήταν κανένα από τα δύο πέναλτι (συν η κόκκινη στην ίδια φάση). Στο πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΛ βρίσκει η μπάλα στο κεφάλι του Γκαρντάφσκι, στην αρχή δεν το δίνει και ακούει την άποψη του επόπτη που ήταν πιο μακριά από αυτόν στη φάση...Στο πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Περέα ανατρέπεται έξω από την περιοχή από τον Ηλιάδη. Έκανε και σε άλλα λάθη αλλά μπροστά στα παραπάνω δεν ήταν τίποτα.

Γι΄άλλη μια φορά ο κόσμος που πήγε στο γήπεδο ήταν ελάχιστος και αυτό δεν νομίζω να αλλάξει και πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Και να εμβολιαστούν περισσότεροι και να αυξηθεί η επιτρεπόμενη χωρητικότητα δεν θα αλλάξει κάτι σημαντικά (όσες θύρες και να ανοίξουν). Ευτυχώς θα υπάρχουν εισιτήρια ημέρας γιατί δεν γίνεται οποιαδήποτε ομάδα να μην βγάζει εισιτήρια για κάθε αγώνα και να έχει μόνο τα διαρκείας, άσχετα με το πόσα (λίγα) θα πωλούνται.

Τέλος για την τακτική που ακολούθησε ο Ηλίας Φυντάνης θα ήθελα να πω κάποια πράγματα. Σωστά άρχισε με 4-3-3, όμως έβγαλε γρήγορα τον Όγκμποε, θα μπορούσε να τον κρατήσει λίγο λεπτά ακόμα, γιατί ο Ακούνια έρχεται από τον τραυματισμό περίπου για έναν μήνα εκτός, συν ενοχλήσεις στις τελευταίες προπονήσεις. Επίσης ο Μπαντιμπανγκά προσπάθησε και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει αν είναι καλά, όμως ήρθε πιο αργά σε σχέση με τους άλλους και δεν γίνεται να παίξει τόσα λεπτά (105). Όπως ήταν φυσικό σε μια πιο έντονη διεκδίκηση (φάουλ) έπαθε θλάση και θα δείξει πόσο θα λείψει, έτσι θα μπορούσε να τον είχε βγάλει νωρίτερα γιατί ναι μεν και εγώ θα τον ήθελα να παίζει μέσα αλλά είναι και η φυσική κατάσταση. Ακόμα για εμένα έπρεπε να γίνει αλλαγή ο Μπέρτος στο 90' ή στην παράταση γιατί είχε κουραστεί (όσο μπορεί παίζει) και φυσικά να μην εκτελούσε το πέναλτι. 

Υ.Γ.1 Ο ΜΠΛΙΩΝΑΣ ΖΕΙ! 26/10/1986

Υ.Γ.2 Μπράβο μόνο στους παίχτες (και σ' όλο το team γενικά, γιατροί κλπ) που προσπάθησαν και κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση.

Υ.Γ.3 Μακάρι οπαδικά να πάνε (ακόμα) καλύτερα τα πράγματα.

Υ.Γ.4 #freeAEL


photos by Kostas Tsomakos

Σχόλια