Διπλό ανόδου! (pics & vid)

Σπουδαίο αποτέλεσμα για την ΑΕΛ που κατάφερε και πήρε τη νίκη στην έδρα του Αγροτικού Αστέρα επικρατώντας με 0-1, με τον Μαρουκάκη να επιστρέφει στα γκολ πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 57ο λεπτό.
Αρκετοί ήταν οι φίλαθλοι της ΑΕΛ που βρέθηκαν στο γήπεδο του Ευόσμου, έστω και αν υπήρχε απαγόρευση για οργανωμένη μετακίνηση στο γήπεδο.
Έτσι στο μοναδικό πέταλο βρέθηκαν περίπου 500 άτομα των “βυσσινί” που φώναζαν συνθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
IMG_8586
Πάντως με εκπλήξεις παρέταξε την αρχική ενδεκάδα ο Σάκης Τσιώλης, που ξεκίνησε βασικό τον Κοντοχρήστο σε θέση αριστερού χαφ. Κάτι όμως που δεν του βγήκε κάνοντας έτσι την πρώτη του αλλαγή στο 30′ βάζοντας τον Βασίλη Κουτσιανικούλη.
Τελικά το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημείωσε ο Μαρουκάκης στο 57′ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ναγιάρ (αρκετά καλός ο Αργεντινός). Μάλιστα αγωνιστικά λεπτά πήρε και ο Βέρτζος που μπήκε στο 85′ σαν τρίτος κεντρικός αμυντικός.
Χλιαρό” ξεκίνημα με μικροευκαιρίες 
Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι, όταν ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, ο Κοντοχρήστος εκτέλεσε απευθείας φάουλ με τη μπάλα να περνά όμως πάνω από την εστία του Βοσνιάδη. Από την άλλη οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία, όταν μετά από κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ του Μπιτάνγκ από δεξιά, ο Διαμαντόπουλος βρέθηκε αμαρκάριστος αλλά η κεφαλιά του πέρασε μόλις πάνω από την εστία του Ξενοδόχοβ.
IMG_8666
Από εκεί και έπειτα η ΑΕΛ ήταν αυτή που κυνήγησε το τέρμα χάνοντας ακόμα δύο ευκαιρίες. Στο 17′ ο Μαρουκάκης βρήκε με ωραία διαγώνια μπαλιά τον Κοντοχρήστο που από το ύψος του πέναλτι όμως πλάσαρε άστοχα με τη μπάλα να περνάει άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και η ευκαιρία του Μπόγιοβιτς δύο λεπτά μετά, όταν ο επιθετικός με προβολή του Βαρέλα είδε τη μπάλα να περνά ψηλά άουτ.
Το “καμπανάκι” και η αλλαγή!
Στο 29′ ο Αγροτικός Αστέρας έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Μπιτάνγκ να βγάζει ωραία κάθετη στον Διαμαντόπουλο, με το τελείωμα όμως του παίκτη να είναι αδύναμο και τον Ξενοδόχοβ να μπλοκάρει σταθερά. Ενώ ένα λεπτό μετά πραγματοποιήθηκε μία αλλαγή που φάνηκε να διορθώνει ένα λάθος του Σάκη Τσιώλη.
Ο τεχνικός των “βυσσινί” αντικατέστησε τον Κοντοχρήστο και πέρασε στην θέση του τον Κουτσιανικούλη με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Στο 33′ μάλιστα ο συγκεκριμένος παίκτης έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση αστόχησε σε σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή.
Το δοκάρι και η καθολική υπεροχή
Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που άξιζε το γκολ, έχοντας και δοκάρι στο 38ο λεπτό. Νωρίτερα όμως, στο 35′ έπειτα από κόρνερ του Βαρέλα από δεξιά, ο Μαρουκάκης στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε, αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή έδιωξαν οι αμυντικοί.
IMG_8666
Το δοκάρι ήρθε από πόδια… Αγροτικού. Στο 38′ ο Ρέντζας έβγαλε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι εκεί όπου ο Μακρυδημήτρης στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βοσνιάδη. Στη συνέχεια της φάσης πάντως χρειάστηκε ο τερματοφύλακας όταν ο Βαρέλα με ψαλιδάκι δεν κατάφερε να τον νικήσει που μπλόκαρε δύσκολα.
Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους οι “βυσσινί” είχαν ακόμα δύο σουτ, με τον Μαρουκάκη στο 41′ και τον Κουτσιανικούλη στο 43′ όμως να μην βρίσκουν στόχο και η μπάλα να περνά άουτ. Ενώ από τον Αγροτικό αποβλήθηκε από τον πάγκο ο Κώστας Γεωργιάδης για διαμαρτυρία.
Πρώτη φάση στο δεύτερο και γκολ!
Με γκολ στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 57′ ο Ναγιάρ εκτέλεσε φάουλ στο χώρου του κέντρου που βρήκε τον Μαρουκάκη στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΛ δεν αστόχησε νικώντας τον Βοσνιάδη για το 0-1.
IMG_8672
Αλλαγή συστήματος και ένας επιθετικός
Στη συνέχεια ο Καρδιτσιώτης τεχνικός αποφάσισε να προφυλάξει το σκορ κάνοντας ακόμα μία αλλαγή. Στο 65′ τη θέση του σκόρερ πήρε ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος με τον Μπόγιοβιτς να μένει μόνος του στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΛ.
Βέβαια η επόμενη καλή ευκαιρία άργησε να έρθει στο παιχνίδι. Στο 72′ ο δραστήριος Βασίλης Κουτσιανικούλης βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, αλλά το συρτό του σουτ μπλόκαρε στην αγκαλιά του σταθερά ο τερματοφύλακας. Ενώ στο 77ο λεπτό ο Μπόγιοβιτς είδε και πάλι τον Βοσνιάδη να μπλοκάρει σταθερά.
Έκανε διαχείριση, έβαλε αμυντικό
Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός της ΑΕΛ δεν θέλησε να ρισκάρει βάζοντας τον Άγγελος Βέρτζο μετά από αρκετό καιρό στον αγωνιστικό χώρο. Στο 85′ ο κεντρικός αμυντικός πέρασε στη θέση του Βαρέλα, και πήγε κατευθείαν δίπλα σε Γιοβάνοβιτς και Κομεσίδη.
IMG_8642
Η ΑΕΛ κατάφερε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να αντέξει, δίχως μάλιστα να γνωρίσει ιδιαίτερη πίεση από τους αντιπάλους και να πανηγυρίσει ένα διπλό που τη φέρνει πιο κοντά στο στόχο της ανόδου.
Οι συνθέσεις
Αγροτικός Αστέρας (Κώστας Γεωργιάδης): Βοσνιάδης, Σκλιοπίδης, Καραμπάς, Καπίας, Μακρυδημήτρης, Τσεμπερίδης, Σαμουηλίδης (81′ Νταβίντοφ), Θεοδωρίδης (63′ Τοπούζης), Βελλίνης, Μπιτάνγκ (73′ Συμελίδης) , Διαμαντόπουλος.
Στον πάγκο έμειναν: Γιακουμής, Μπάρμπας, Βαφέας, Κνέζεβιτς.
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Αναστασόπουλος, Ναγιάρ, Κοντοχρήστος (30′ Κουτσιανικούλης), Βαρέλα (85′ Βέρτζος), Μπόγιοβιτς, Μαρουκάκης (65′ Λαμπρόπουλος).
Στον πάγκο έμειναν: Καβουσάκης, Νικολακάκης, Καπός, Ροβίθης.
Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου) Βοηθοί: Τζάνης (Τρικάλων), Χριστάκογλου (Χαλκιδικής).

larissasportnews.gr

Σχόλια