Η Κ-13 της Α.Ε.Λ. Κυπελλούχος στο 1ο Thessalikon Grand Cup! (vid)

Η Κ-13 της Α.Ε.Λ. Κυπελλούχος στο 1ο Thessalikon Grand Cup! (vid)

Κυπελλούχος στο 1st Thessalikon Grand Cup για την κατηγορία Κ-13 αναδείχθηκε η Α.Ε.Λ...
Το κύπελλο δόθηκε στα παιδιά από τον προπονητή της ανδρικής ομάδας των "βυσσινί" Σάκη Τσιωλη! Ολοκληρώθηκε λοιπόν την Τρίτη (26/04/16) το «1st Thessalikon Grand Cup», ένα σπουδαίο τουρνουά ποδοσφαίρου στην περιοχή των Καρδίτσας, σε επίπεδο υποδομών, διοργάνωσε ο Εθνικός στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του νοσοκομείου.

Το τριήμερο 24-26 Απριλίου, εννέα σύλλογοι υποδομών στις κατηγορίες Παιδικού (2001-2002) και Προπαιδικού (2003-2004) ποδοσφαίρου βρέθηκαν στην Καρδίτσα, συμμετείχαν στο μεγάλο τουρνουά και έδειξαν το αγωνιστικό τους επίπεδο, ενώ παράλληλα φρόντισαν να καταστήσουν τη διοργάνωση στο ντεμπούτο της, σημαντικό γεγονός για την πόλη, καθώς για πρώτη φορά, τόσες πολλές αποστολές ομάδων σε αναπτυξιακό επίπεδο από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρών σε μια πανδαισία ποδοσφαίρου τις ημέρες του Πάσχα.

Οι Παιδικές και Προπαιδικές ομάδες του Εθνικού Καρδίτσας, του Πανιωνίου, του Ηρακλή, της Α.Ε.Λ., του Α.Σ. Λαμίας, του Α.Ο. Χαϊδαρίου, του Αιόλου Κύμης, των Ατρόμητων Λάρισας και του Ηρακλή Παλαμά είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα τριήμερο γεμάτο ποδόσφαιρο, με διαμονή στο ξενοδοχείο που αποτέλεσε και το μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης, το Thessalikon Grand.

Η Ακαδημία του Εθνικού Καρδίτσας, διοργάνωσε αυτό το μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά, στην προσπάθεια που κάνει για την ανάπτυξη του παιδικού ποδοσφαίρου, την ανάδειξη των νέων παικτών, την βελτίωση των νεαρών παικτών, την συμφιλίωση και συνεργασία με σημαντικούς συλλόγους και την άνοδο του ποδοσφαίρου σε επίπεδο υποδομών.

Το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και άφησε υποσχέσεις για να γίνει θεσμός και σημείο αναφορά στην πόλη, αφού έλαβαν μέρος περισσότερα από 200 παιδιά και σχολές ποδοσφαίρου που παραδοσιακά αποτελούν ακατάπαυστες μηχανές παραγωγής ταλέντων.

Μάλιστα, οι διοργανωτές φρόντισαν ώστε να υπάρξει προβολή από τη NOVA & το talentabout.gr, ενώ καθημερινά το σάιτ του Εθνικού, www.ethnikoskarditsas.gr, ενημέρωσε με συνέπεια τα αποτελέσματα των αγώνων.

Όλες οι αποστολές των ομάδων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και για οι αναμετρήσεις ήταν καθημερινά σε αφθονία, ειδικά την Μ. Δευτέρα (25/04) που η 2η ημέρα του τουρνουά επιφύλασσε αγώνες από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ!

Η ευγενής άμιλλα και η επίδειξη των ικανοτήτων των ποδοσφαιριστών όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του karditsasportiva κέντρισαν το ενδιαφέρον αρκετών φιλάθλων, προπονητών και σκάουτερ που βρέθηκαν να παρακολουθήσουν τη νέα γενιά ποδοσφαιριστών από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Σε τέτοιες διοργανώσεις δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αφού από το τουρνουά όλοι μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν σε εμπειρίες και εικόνες και που θα συντροφεύουν για πολύ καιρό στο μέλλον τόσο τα παιδιά των ομάδων U13 όσο και εκείνα των U15.

Η σημερινή ημέρα επιφύλασσε τους αγώνες κατάταξης των ομάδων, τους μικρούς τελικούς σε κάθε κατηγορία αλλά και τους μεγάλους τελικούς αντίστοιχα στα γήπεδα του Εθνικού, με το τουρνουά να ολοκληρώνεται με την Α.Ε.Λ. να κατακτά την 1η θέση στην κατηγορία του Προπαιδικού δείχνοντας περίτρανα και την δουλειά που γίνεται στο ανάλογο τμήμα από τον αρχιπροπονητή της "βυσσινί" Ακαδημίας, Γιάννη Βασιλείου επικρατώντας με 3-0 του Εθνικού Καρδίτσας, ενώ στο Παιδικό, 1ος αναδείχτηκε ο Εθνικός Καρδίτσας που επικράτησε στα πέναλτι με 3-0 του Αιόλου Κύμης (κανονική διάρκεια 0-0).

Εδώ να τονίσουμε ότι τα ματς του Προπαιδικού είχαν διάρκεια 60 λεπτών (30′ κάθε ημίχρονο), ενώ του Παιδικού 70 λεπτών (35′ κάθε ημίχρονο), με απεριόριστο αριθμό αλλαγών και σε περίπτωση ισοπαλίας, η αναμέτρηση οδηγείτο στα πέναλτι.

Όσον αφορά τους μικρούς τελικούς, ο Αίολος Κύμης αναδείχτηκε 3ος στο Προπαιδικό αφού κέρδισε στα πέναλτι τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης (κ.α. 1-1), ενώ στο Παιδικό οι Ατρόμητοι Λάρισας επικράτησαν με 1-0 του Ηρακλή Παλαμά και πήραν με τη σειρά τους, την 3η θέση.

Αναμνηστικά διπλώματα παρέλαβαν όλα τα παιδιά των αποστολών, ενώ μετάλλια έλαβαν οι φιναλίστ των τελικών. Τις απονομές σε επίπεδο Προπαιδικού πραγματοποίησαν ο πρώτος προπονητής της Α.Ε.Λ., Σάκης Τσιώλης και ο άμεσος συνεργάτης του, Βαγγέλης Τσιώλης, οι οποίοι αποτελούν και εκ των υπεύθυνων στα τμήματα υποδομής του Εθνικού Καρδίτσας.

Σε ό,τι αφορά τον τελικό, τις απονομές ανέλαβε ο πρόεδρος του Εθνικού Καρδίτσας κ. Θεόφιλος Μουσαφείρης μαζί με τον Βαγγέλη Τσιώλη και το τρόπαιο στο νικητή παρέδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας κ. Μανώλης Παλάσκας.





crimsonscorer.gr

Σχόλια