Βαριά ήττα για την ΑΕΛ...(vid)

Η ΑΕΛ δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο των Τρικάλων. Αντίθετα ο ΑΟ Τρίκαλα παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο επικράτησε με 3-0 της πρωτοπόρου (πλέον 2η στη βαθμολογία) που την υποχρέωσε στην πιο βαριά-ταπεινωτική ήττα της φετινής χρονιάς σε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς για την άνοδο.
Τα γκολ ο Ριζογιάννης (20′) και ο Κουσκουνάς (68′, 77′), κόκκινη κάρτα ο Ρέντζας στο 41′. Αρνητικό βαθμό πήραν αρκετοί παίκτες που σε ματς με την 4η της βαθμολογίας έδειξαν το χειρότερο τους πρόσωπο. Αυτό θα μπορούσε να είναι και ένα τσεκάρισμα για την επόμενη χρονιά στη Σούπερ Λιγκ όπου οι “βυσσινί” πρέπει να ενισχυθούν άμεσα αν θέλουν να πετύχουν κάτι την επόμενη σεζόν.
Τα Τρίκαλα κυριάρχησαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και απείλησαν για πρώτη φορά στο 7′. Όταν η προβολή του Ριζογιάννη μετά από γύρισμα του Νιάρου πέρασε άουτ ανησυχώντας για λίγο την ά,μυνα των “βυσσινί”.
Ατομική ενέργεια από τον Στεφάνοβιτς στο 11′, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του όμως το σουτ του δεν ήταν εξίσου καλό. Αυτή η φάση ήταν προμήνυμα καθώς ο Σέρβος τρία λεπτά αργότερα έκανε παρόμοια κίνηση, πήρε μαζί του 4 παίκτες έκανε το σουτ, ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε και με τη βοήθεια του δοκαριού, η μπάλα πέρασε κόρνερ.
Μία και μοναδική ευκαιρία για την ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο. Στο 18′ μετά από σέντρα του Ροβίθη και λάθος των αμυντικών των Τρικάλων, ο Μπόγιοβιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Τα Τρίκαλα απάντησαν με γκολ όταν στο 20′ ο Κουσκουνάς έβγαλε κάθετα στον Ριζογιάννη κι αυτός με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0.
Αδύναμο σουτ του Ναγιάρ στο 24′ που είδε τον Χιώτη εκτός θέσης, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 31′ ο Ξενοδόχοφ μπλόκαρε εντυπωσιακά το σουτ του Κουσκουνά.
Νέα προβλήματα προστέθηκαν για την ΑΕΛ στο 41′ όταν ο Βασίλης Ρέντζας αντίκρησε την κόκκινη κάρτα  αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες ενώ δεν υπήρξε κάτι άλλο μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σάκης Τσιώλης αντικατέστησε τον Μανώλη Ροβίθη με τον Αλέξη Ζέρη για να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας ενώ από πλευράς Τρικάλων ο Ψιμουλάκης δεν έκανε κάποια αλλαγή.
Tα Τρίκαλα μπήκαν για να τελειώσουν το ματς και έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 49′. Ο Ναβάρο έσπασε στον Κουσκουνά και αυτό από το ύψος της μικρής περιοχής κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Ισορρόπησε στην συνέχεια η ΑΕΛ με τον προπονητή της παρά το γεγονός πως η ομάδα του έπαιζε με δέκα τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας και τον Μαρουκάκη στη θέση του Ναγιάρ.
Ο Λημνιός επιθετικός της ΑΕΛ έκανε την πρώτη του προσπάθεια στο 60′ όταν διένυσε περίπου 20 μέτρα έφτασε έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ με το αριστερό όμως ήταν αδύναμο.
Τρομερή ευκαιρία στο 64′ για τα Τρίκαλα όταν ο Κουσκουνάς και πάλι έβγαλε κάθετη στον Στεφάνοβιτς με τον Ξενοδόχοβ εξουδετερωμένο όμως η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Ριζογιάννης έστειλε τη μπάλα άουτ.
Το ματς τελείωσε στο 68′ όταν ο Μουμίν έβγαλε κάθετη στον Κουσκουνά και αυτός με πανέμορφο πλασέ έκανε το 2-0.
Τα Τρίκαλα υποχρέωσαν την ΑΕΛ στην πιο βαριά και συνάμα ταπεινωτική ήττα φέτος όταν ο Στεφάνοβιτς έβγαλε στον Κουσκουνά και αυτός με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 3-0 με ψύχραιμο πλασέ.
Στα τελευταία λεπτά υπήρξε το δοκάρι του Δουκάκη, η ανεπανάληπτη ευκαιρία του Βρούτσινα, το ακυρωθέν γκολ του Ριζογιάννη και κάποιες καλές επεμβάσεις του Ξενοδόχοβ που κράτησαν το σκορ στο 3-0 από ένα διασυρμό.
Οι συνθέσεις:
ΑΟ Τρίκαλα (Σταύρος Ψιμουλάκης)
: Χιώτης, Σαρακατσάνος, Νιάρος (82′ Χαροντάκης), Παπαπαναγιώτου, Ζώνας, Ριζογιάννης, Μουμίν, Σερτζίνιο, Ναβάρο(86′ Δουκάκης), Στεφάνοβιτς, Κουσκουνάς(83′ Βρουτσίνα).
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Μονιάκης(66′ Κοντοχρήστος), Κομεσίδης, Βέρτζος, Μπανούσης, Ναγιάρ(52′ Μαρουκάκης), Ροβίθης (46′ Ζέρης), Κουτσιανικούλης, Λαμπρόπουλος, Μπόγιοβιτς.
Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς). Βοηθοί: Θεοδώρου (Πιερίας), Τίκας (Καρδίτσας).


larissasportnews.gr

Σχόλια