Και εγένετο….μπάλα και αποτέλεσμα! (vid)

Η καλύτερη ΑΕΛ με τον Σάκη Τσιώλη στο πάγκο της κατάφερε να προσφέρει γκολ και θέαμα επικρατώντας με 3-0 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, φτάνοντας έτσι στο πρώτο της over με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό δίνοντας παράλληλα άρωμα Super League. Δύο γκολ ο Ροβίθης (29′, 32′) και ένα ο Μαρουκάκης (54′).

Μπροστά σε 7000 κόσμο η ΑΕΛ έκανε το καλύτερό της παιχνίδι με το Σάκη Τσιώλη, που είδε τους παίκτες του να φτάνουν στη νίκη σκοράροντας παραπάνω από μία φορά. Οι “βυσσινί” ήταν ανώτεροι καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα δείχνοντας επιθετική διάθεση από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Διατήρησαν παράλληλα το μηδέν παθητικό δείχνοντας πως ο δρόμος προς τη Super League μέσα στο γήπεδο ολοκληρώνεται με επιτυχία.
Από εκεί και πέρα ένα πανό και ο διαιτητής Νεοφυτιάδης με την απόφασή του να αποσυρθεί στα αποδυτήρια ήταν το μόνο μελανό σημείο στην αναμέτρηση. Πάντως οι οργανωμένοι έδωσαν την απάντησή τους για την απαγόρευση να συνεχίσουν το ταξίδι τους την προηγούμενη βδομάδα έως την Κέρκυρα.
IMG_8936
Ο Σάκης Τσιώλης ήταν ένα από τα πρόσωπα του αγώνα, με τον τεχνικό της ΑΕΛ να δέχεται και ανθοδέσμη από τους φιλοξενούμενους. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικό πάντως εξέπληξε με τις επιλογές του, βλέποντας μάλιστα τον Μανώλη Ροβίθη να τους βγαίνει απόλυτα σκοράροντας δύο φορές. Από εκεί και πέρα η ΑΕΛ είχε σε καλή μέρα σχεδόν όλους τους παίκτες της στο επιθετικό κομμάτι. Η ατυχία πάντως χτύπησε με τον τραυματισμό των Ουρτάδο και Γιοβάνοβιτς.
Επιθετική διάθεση και δοκάρι!
Διάθεση επίθεσης έβγαλε η ΑΕΛ με το καλημέρα. Έτσι με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού ο Μανώλης Ροβίθης βρέθηκε στην περιοχή της Αναγέννησης, με τον Κρητικό να βρίσκεται κάτω, αλλά τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι κανονικά.
IMG_9048
Υπό τις ιαχές του κόσμου που ζητούσαν ένα γρήγορο γκολ, η πρώτη τελική σημειώθηκε στο 6′ όταν ο Μαρουκάκης δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουτσόπουλο με το γυριστό σουτ που επιχείρησε. Ενώ ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι “άγγιξαν” τα γκολ. Ο Κουτσιανικούληςς εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης δεν έκανε καλή έξοδο για να φτάσει η μπάλα στον Βέρτζο που με γυριστό είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
Πλήρης υπεροχή και νέες ευκαιρίες
Η ΑΕΛ εκμεταλλεύθηκε το νωθρό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων και έγινε ακόμα πιο επιθετική. Στο 12ο λεπτό ο Κουτσιανικούλης μπήκε από τα αριστερά στην αντίπαλη περιοχή, αλλά επέλεξε να σπάσει τη μπάλα προς τον Μαρουκάκη αντί να τελειώσει ο ίδιος τη φάση με αποτέλεσμα να μην τελειώσει η φάση
IMG_8992
Ένα λεπτό μετά ο Ναγιάρ πρόσφερε τη “μαγική” εικόνα του αγώνα. Ο Αργεντινός αφού πέρασε με εντυπωσιακή τρίπλα τον προσωπικό του αντίπαλο, επιχείρησε σέντρα με “ραμπόνα” με τους αμυντικούς όμως να διώχνουν μακριά και τον μέσο να γυρνάει προς την κερκίδα ζητώντας συγνώμη. Το τέταρτο συμπληρώθηκε με την ΑΕΛ να φτάνει κοντά στο τέρμα, όταν ο Ουρτάδο βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά τη σέντρα-σουτ που δοκίμασε είδε τον Κουτσόπουλο να μπλοκάρει σταθερά.
Προσωρινή διακοπή λόγω πανό!
Από εκεί και έπειτα ένα πανό ήρθε να διαταράξει τη ροή του αγώνα. Ο διαιτητής Νεοφυτιάδης ζήτησε να κατέβει ένα πανό από την πλευρά των οργανωμένων. Μάλιστα έγιναν και οι συστάσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου με τους φιλάθλους να το κατεβάζουν προσωρινά και τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
IMG_8956
….διακοπή vol. 2 και στα αποδυτήρια!
Κι εκεί που όλα έδειχναν να συνεχίζουν κανονικά, ο διαιτητής είδε το πανό και πάλι να κρεμιέται από τους φιλάθλους. Αφού περίμενε λίγο, κάλεσε κοντά του, τους δύο βοηθούς και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια δείχνοντας ανένδοτος να συνεχίσει το παιχνίδι. Κάτι που δυναμίτισε αρκετά τους φιλάθλους που τα έβαλαν με τον διαιτητή και τον Αλέξη Κούγια να διαμαρτύρεται έντονα.
Επανέναρξη με το Ροβίθη σκόρερ!
Αφού το πανό κατέβηκε και δόθηκαν και οι κατάλληλες επιβεβαιώσεις προς τον διαιτητή το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι. Και μάλιστα με το καλύτερο τρόπο για την ΑΕΛ καθώς κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 29′ με τον Μανώλη Ροβίθη. Αφού οι “βυσσινί” έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Μαρουκάκη που βρήκε τον Κρητικό με το κεφάλι, ο τελευταίος γρήγορα έδωσε τη μπάλα στον Ουρτάδο που με το τακουνάκι του έστρωσε τη μπάλα, εκεί όπου ο μέσος δεν αστόχησε για το 1-0, επιστρέφοντας με γκολ μετά από καιρό στη βασική ενδεκάδα.
IMG_8960
Ο Κρητικός ξαναχτύπησε!
Δεν πέρασε όμως αρκετή ώρα και ο Ροβίθης “ξαναχτύπησε”. Στο 32′ ο Ναγιάρ βρήκε τον Μαρουκάκη πλάγια μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό ανάγκασε τον Κουτσόπουλο να φύγει από την εστία του, με τον Λημνιό επιθετικό να σπάει προς το κέντρο στον επερχόμενο Κουτσιανικούλη, που και πάλι δεν επέλεξε να τελειώσει ο ίδιος τη φάση, αλλά έδωσε την ασίστ στον Ροβίθη που έκανε το 2-0.
IMG_8963
Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και το over από το ημίχρονο, αλλά στο 37′ έπειτα από τη σέντρα του Λαμπρόπουλου, ο Ναγιάρ από θέση τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Κουτσόπουλο.
Ο άτυχος Ουρτάδο και τα 11 λεπτά καθυστερήσεις!
Το πρώτο ημίχρονο, είχε πάντως και το αρνητικό του στοιχείο. Στο 33′ ο Ουρτάδο αποχώρησε με τραυματισμό για να πάρει τη θέση του ο Λαμπρόπουλος, ενώ έκπληξη προκάλεσε σε κάποιους τα 11 λεπτά καθυστερήσεων που έδειξε ο τέταρτος, που όμως δικαιολογούνται λόγω της διακοπής.
Με το πόδι πατημένο στο γκάζι
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Αναγέννηση να κάνει τις αλλαγές, αλλά την ΑΕΛ να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Ο Ναγιάρ στο 47′ με διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Κουτσιανιούλη με τον επιθετικό μέσο όμως να μην τελειώνει ψύχραιμα και τη μπάλα να περνά ψηλά πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια.
IMG_8986
Στο πεντάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου η ΑΕΛ είδε ακόμα ένα τραυματισμό να της χτυπά την πόρτα. Αυτή τη φορά ο άτυχος ήταν ο αρχηγός, Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς, που είχε ενοχλήσεις με τον Κομεσίδη να περνάει στη θέση του.
Το έκανε και το over!
Και αν και ο Σάκης Τσιώλης έπαιρνε τις νίκες στο γκολ, αυτή τη φορά η ΑΕΛ κατάφερε πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα να πετύχει και τρίτο τέρμα με τον Ματθαίο Μαρουκάκη. Στο 54′ ο πρώτος σκόρερ των “βυσσινί” αφού “άδειασε” τον αντίπαλο αμυντικό με ωραία προσποίηση δεν αστόχησε απέναντι από τον Κουτσόπουλο για το 3-0.
IMG_9035
Μάλιστα ο Λημνιός επιθετικός στο 64′ έχοντας αποβάλει ίσως και αρκετό άγχος, αφού πέρασε εντυπωσιακά τον αντίπαλό του, αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή δοκίμασε και το σουτ, με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε κάποιος άλλος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Έκανε συντήρηση, αλλά δεν απειλήθηκε ποτέ
Στο 80′ ο Ροβίθης έφτασε κοντά στο χατ-τρικ. Ο νεαρός αφού “πάτησε” περιοχή έσπασε στον Ναγιάρ, με τον Αργεντινό να ψάχνει και πάλι το συμπαίκτη του αφού τράβηξε την άμυνα πάνω του, αλλά ο Κρητικός δεν ήταν εύστοχος βλέποντας τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια της Αναγέννησης
IMG_8927
Από εκεί και πέρα η ΑΕΛ χρειάστηκε να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Άλλωστε την Μ. Τετάρτη ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την ομάδα των Τρικάλων που μπορεί να στείλει μαθηματικά την ΑΕΛ και πάλι στην SuperLeague.
Οι συνθέσεις
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς (50′ Κομεσίδης), Βέρτζος (72′ Κοντοχρήστος), Μπανούσης, Ναγιάρ, Ουρτάδο (33′ λ.τ. Λαμπρόπουλος), Ροβίθης, Κουτσιανικούλης, Μαρουκάκης.
Στο πάγκο έμειναν: Καβουσάκης, Καπός, Μπόγιοβιτς, Ζέρης.
Αναγέννηση Καρδίτσας (Σακής Θεοδωσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας (46′ Υφαντής), Μπλέντι, Δημόπουλος, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος (46′ Τζέκος), Σκαθαρούδης, Κοντός, Τσούκαλος (62′ Τζάνης), Μπιτέλης, Γκουγκούδης.
Στο πάγκο έμειναν: Γεωργαντζάς, Μαυριάς, Τσιλούλης, Ακασσού.
Διαιτητής: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας). Βοηθοί: Μπετσόγλου (Κορινθίας), Χριστάκογλου (Χαλκιδικής).

larissasportnews.gr

Σχόλια