Στη Σούπερ Λιγκ ως πρωταθλήτρια! (vid)

Έκανε το χρέος της εκμεταλλευόμενη την “γκέλα” της Κέρκυρας. Η ΑΕΛ με ανατροπή πήρε τη νίκη στο Μενίδι της Αθήνας κόντρα στον Αχαρναϊκό με σκορ 1-2 και ανέβηκε στην Σούπερ Λιγκ ως πρώτη.
Στη θέση, δηλαδή, που βρισκόταν στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος και στην πρώτη θέση που τερμάτησε το 1972-1973 (η ομάδα του Στέφαν Καραμφίλοβιτς), το 1977-1978 (η ομάδα του Γιάννη Ζαφειρόπουλου) και το 2004-2005 (η ομάδα του Γιώργου Δώνη) σημειώνοντας παράλληλα ένα ιστορικό ρεκόρ. Κάθε άνοδο της συνοδεύεται και με ένα πρωτάθλημα. Τα γκολ για την αρμάδα του Σάκη Τσιώλη (που έγινε ο 4ος προπονητής που έγραψε το όνομα του με άνοδο) σημείωσαν οι Γιοβάνοβιτς-Βαρέλα ανατρέποντας το γκολ του Παπατόλιου.
Κακή κυκλοφορία, αλλά έκανε φάσεις
Πολύ δυνατά μπήκε η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο θέλοντας να καθαρίσει το παιχνίδι κόντρα στον Αχαρναϊκό. Στο 3ο λεπτό καταγράφηκε η πρώτη θέση με τον Βαρέλα να μπαίνει με ωραίο στυλ από αριστερά στην μεγάλη περιοχή και από την κορυφή της γραμμής δοκίμασε το πόδι του όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
Καλή στιγμή και στο 9′ για τους φιλοξενούμενος όταν ο Μονιάκης “ζύγισε” το πόδι του βγάζοντας ωραία σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής με τον Ροβίθης να πιάνει την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ.Δήλωσε παρών ο Αχαρναϊκός στο 10′ μετά από σέντρα του Μαρή για τον Παβίσεβιτς, ο Καβουσάκης απέκρουσε πριν φτάσει η μπάλα στον Σέρβο.
Η ΑΕΛ εμφάνισε προβλήματα κυκλοφορίας μπάλας από αυτό το σημείο κι έκτοτε με τον Αχαρναϊκό να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.
Ωραία αντεπίθεση για τους “βυσσινί” στο 21′ παρά ταύτα με τον Πάτο να βγάζει για τον Ροβίθη που δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή μέσα από την μεγάλη περιοχή. Στο 25′ από λάθος του Πάτο, ο Ματσούκας βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά μπλόκαρε ο Καβουσάκης.
Στο 33΄εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ του Ροβίθη έξω από τη περιοχή, ελάχιστα άουτ η μπάλα, ενώ στο 36΄εκτέλεσε φάουλ ο Μονιάκης, η μπάλα κόντραρε και ο Παγούδης απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ!
Στη συνέχεια της φάσης ο Λαμπρόπουλος από τα αριστερά έκανε τη λόμπα η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκών και δεν έκανε το χατίρι στον Πελοποννήσιο χαφ.
Το ημίχρονο έληξε χωρίς κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση με την ΑΕΛ να τελειώνει τα πρώτα 45 λεπτά με περισσότερα σουτ αλλά με τραγικά ποσοστά κατοχής.
13295101_933108060132135_2060361053_n
Τα γκολ στο δεύτερο!
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τσιώλης φόρτωσε το κέντρο βάζοντας τον Κώστα Μπανούση στη θέση του Μανώλη Ροβίθη παρατάσσοντας ένα καθαρό 4-3-3. Η άμυνα παρέμεινε ίδια, ο Μπανούσης αγωνίστηκε μπροστά από τα στόπερ με τους Αναστασόπουλο-Λαμπρόπουλο σε πιο δημιουργικούς ρόλους και η τριπλέτα μπροστά αποτελούνταν από τους Βαρέλα, Πάτο και Καπό.
Στην πρώτη του καλή στιγμή ο Αχαρναϊκός άνοιξε το σκορ και μάλιστα με πανέμορφο τέρμα. Στο 54′ ο Παβίσεβιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Παπατόλιος με σουτ στην κίνηση με το δεξί από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.
Η ΑΕΛ δεν το έβαλε κάτω και στο 56′ ισοφάρισε. Ο Βαρέλα εκτέλεσε φάουλ από δεξιά λίγα μέτρα έξω από την περιοχή με τον Γιοβάνοβιτς με καρφωτή κεφαλιά να σημειώνει το δεύτερο τέρμα στο πρωτάθλημα κάνοντας το 1-1.
Κινδύνευσε στο 60′ η άμυνα των φιλοξενούμενων με εκτέλεση φάουλ από τον Ματσούκα, ο Κωστόπουλος βρήκε την μπάλα και την έστειλε άουτ.
Η ανατροπή όμως για τους φιλοξενούμενους ολοκληρώθηκε στο 64′ όταν ο Καπός έστρωσε στον άξονα (περίπου 25 μέτρα) στον Βαρέλα και αυτός με όμορφο σουτ σημάδευσε το “Γ” της εστίας του Παγούδη γράφοντας το 1-2 για την ΑΕΛ σημειώνοντας το 4ο γκολ του σε 12 συμμετοχές.
Λίγο έλειψε να τελειώσει το ματς στο 73′ για την ΑΕΛ με τον Κουτσιανικούλη να σουτάρει από καλή θέση στον άξονα όμως η απόκρουση του Παγούδη ήταν εντυπωσιακή.
Οι συνθέσεις:
Αχαρναϊκός (Δημήτρης Αρναούτης):Παγούδης, Σωτηράκος, Μωυσιάδης, Ταμπάκης (61′ Χριστόπουλος), Ματσούκας, Όμο, Παπατόλιος, Μάρης(84′ Μακρίδης), Παβίσεβιτς, Μουστάκης (79′ Αναστασίου), Κωστόπουλος.
Στον πάγκο έμειναν: Μπαμπανιώτης, Παπαδόπουλος, Πολίμος, Μαρούδας.
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Δαμιανάκης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος(57′ Κουτσιανικούλης), Ροβίθης(46′ Μπανούσης), Καπός, Βαρέλα, Πάτο (84′ Χοτζάλι).
Στον πάγκο έμειναν: Πατσιογιώργος, Μασούρας, Ζέρης, Σουλιώτης.
Διαιτητής: Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας). Βοηθοί: Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας), Οικονόμου (Αχαΐας)



larissasportnews.gr

Σχόλια