Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια (pics, vids)

Πάνω από μία ώρα κράτησε η εκδήλωση του Αλέξη Κούγια προς όλους τους δημοσιογράφους σχετικά με την υπόθεση που έχει δημιουργηθεί με το προπονητήριο των Δέντρων
και τη δικαστική διαμάχη που έχει προκύψει με την εταιρία “La Farm” του Βαγγέλη Πλεξίδα. Παράλληλα στάθηκε στο γεγονός της στήριξης του κόσμου, τον Σάκη Τσιώλη, το θέμα της αδειοδότησης, αλλά και το σχεδιασμό της ομάδας.
Όπως είχε προαναγγείλει σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο Βαγγέλης Πλεξίδας δεν θα έδινε το παρών και θα ακολουθούσε αποκλειστικά τη δικαστική οδό. Ο Αλέξης Κούγιας μπήκε στην αίθουσα Τύπου του AEL FC ARENA, κρατώντας στα χέρια του ένα φάκελο με έγγραφα 300 σελίδων όπου αποδείκνυαν ότι έχει πληρώσει η τωρινή διοίκηση, που είναι οφειλές όμως της προηγούμενης ιδιοκτησίας.
Υπόθεση La Farm και Βαγγέλης Πλεξίδας
Παράλληλα μίλησε για το ποσό τον 105.000 ευρώ που είναι η οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο ανδρών, με τον γνωστό ποινικολόγο να δηλώνει πως θα κατατεθεί μέσα στην βδομάδα το ποσό των 60.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν σε δύο δόσεις έως το Νοέμβριο. Ενώ ήταν απόλυτα σίγουρος πως δικαστικά θα καταφέρει να νικήσει. Παράλληλα ζήτησε εγγυήσεις από την αντίπαλη πλευρά, κάτι που δεν έχει πάρει μέχρι τώρα.
kougias
Συνέχισε πως κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη με τον Βαγγέλη Πλεξίδα, που πάτησε πάνω στην αδειοδότηση της ομάδας για να μην πληρώσει τις οφειλές του, ενώ βγάζει ένα κόμπλεξ επειδή η διοίκηση του δεν κατάφερε να πάρει άδεια την περασμένη σεζόν και προσπαθεί με τους εχθρούς της ΑΕΛ να επηρεάσει τον κ. Δημητρίου για να μην το καταφέρει και φέτος η ομάδα.
Τον χαρακτήρισε showman που πηγαίνει σε εφημερίδες και site, τη στιγμή που ο ίδιος πληρώνει όλες τις οφειλές. Ενώ του έχει στείλει αρκετά εξώδικα για να βρεθούν λύσεις σε πολλά ζητήματα χαρακτηρίζοντας πως είναι “Σαν να μιλάς σε τοίχο. Επιχειρηματολογείς του δίνεις έγγραφα και αυτός κάνει πως δεν καταλαβαίνει”.  O Αλέξης Κούγιας τόνισε δε πως αν ήθελε θα μπορούσε να τον καταστρέψει και να μην πληρώσει τις οφειλές του απεναντίας προσπαθεί να γλιτώσει χρήματα.
Από εκεί και πέρα ο Αλέξης Κούγιας κατηγόρησε πρόσωπα που δημιούργησαν ένα θέμα από το πουθενά εκ του πονηρού “σκάβοντας τάφους, επειδή δεν μπορούν να έχουν αγωνιστικό ρεπορτάζ” , δίνοντας διαστάσεις πως η ομάδα χάνει το προπονητικό της κέντρο και πως έπρεπε να λειτουργήσει με γρήγορα αντανακλαστικά. Το αιτιολόγησε γιατί κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε αναταραχή και προς την ίδια την ομάδα και τους φιλάθλους, αλλά και τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.
Στη συνέχεια ανέλυσε όλα τα έξοδα έως τώρα, τονίζοντας πως στο πρώτο στάδιο επιτήρησης του περασμένου Σεπτέμβρη η ΠΑΕ βρισκόταν σε “νιρβάνα” πιστεύοντας πως το θέμα της αδειοδότησης βαραίνει μόνο την εποχή Πηλαδάκη, κάτι όμως που δεν ίσχυε καθόλου όπως ισχυρίστηκε. Μίλησε για την υπόθεση του Τουάμα και την απόφαση της UEFA που ουσιαστικά βοήθησε την ΠΑΕ καθώς η FIFA ξεχώρισε πως είναι διαφορετικές η ΠΑΕ.
Η πρωτόγνωρη εμπειρία του και ο Σάκης Τσιώλης
Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ παράλληλα μίλησε για την πρωτόγνωρη εμπειρία του σε αυτή τη πόλη, να έχει καταφέρει να κατακτήσει την άνοδο και το πρωτάθλημα και να δέχεται τέτοια κριτική. Έκανε αναφορά στην δύσκολη πενταετία της ομάδας και τον πόλεμο που δέχθηκε από πολλά μέτωπα, με τον κόσμο να μην μπορεί να χαρεί μία εκδήλωση και να στέκεται σε άλλα πράγματα.
kougias
Φυσικά δεν έμεινε μόνο σε αυτό, καθώς εκτόξευσε βέλη ακόμα μια φορά στο Σάκη Τσιώλη και το τρόπο που ήθελε να δομήσει την ομάδα στη Super League, τονίζοντας πως έκανε το σωστό παρά το γεγονός πως έχασα την ευκαιρία να έχει το καλύτερο άλλοθι σε περίπτωση αποτυχία. Ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε και την απορία του για την ανακοίνωση των Παλαιμάχων που έκαναν σκληρή κριτική, τη στιγμή που ο ίδιος τους έδωσε τη θέση που αξίζουν.
Η σιγουριά για την αδειοδότηση
Παρά την πρόθεση του Βαγγέλη Πλεξίδα να δημιουργήσει πρόβλημα με την άδεια της ΑΕΛ, ο Αλέξης Κούγιας καθησύχασε τους πάντες πως η ομάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Ενημέρωσε πως έχει τον καλύτερο φάκελο ομάδας που ανεβαίνει από τη Football League και έχει πάρει και συγχαρητήρια για το τρόπο που λειτουργεί η ΠΑΕ δίχως να έχουν δημιουργηθεί οφειλές και όλα να φαίνονται αναλυτικά.
Γι’ αυτό το θέμα επισήμανε πως θα πραγματοποιηθεί και νέα Σ/Τ όπου θα παρουσιάσει στο κόσμο τις διαδικασίες που έκανε η ΑΕΛ. Δεν δίστασε να κάνει σύγκριση με τον φάκελο του Ολυμπιακού που είναι καλύτερος.
Το AEL FC ARENA και οι καλές σχέσεις με Πηλαδάκη 
Για το AEL FC ARENA o Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως ακόμα και αύριο, αλλιώς μέσα στη βδομάδα θα έχει επέλθει και η συμφωνία με τον Κώστα Πηλαδάκη και πως οι δυο τους σε όλες τις συναντήσεις είχαν πολύ καλό κλίμα. Διαβεβαίωσε όμως πως η ΑΕΛ θα παραμείνει στο στολίδι της ακόμα και αν έχει ζημίες.
kougias
Φυσικά και έκανε αναφορά πως οι καιροί είναι δύσκολοι, κάνοντας παράλληλα και μία έκκληση προς την πλευρά “Γήπεδο Α.Ε.” να μην βάζει με το μελάνι πολλούς αριθμούς, αλλά να λειτουργήσει βάζοντας το χέρι στη καρδιά.
Ο σχεδιασμός της ομάδας
Από την εκδήλωση αυτή δεν θα μπορούσε να λείψει και ο σχεδιασμός της ομάδας. Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως αν και περίμενε να μείνει μία βάση 13 παικτών, ο Άγγελος Αναστασιάδης θέλει να δει όλους τους παίκτες ξανά για να έχει τη σωστή εικόνα. Δεν έδωσε όμως καμία πιθανότητα παραμονής των παικτών που ζητήθηκαν να λυθούν τα συμβόλαια. Μάλιστα είπε για το Βασίλη Κουτσιανικούλη και τους άλλους παίκτες πως βοήθησαν πολύ την ομάδα να πετύχει το στόχο τους και τους τιμά, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουν και οι ίδιοι τον προσωπικό σεβασμό τους.
Για τις μεταγραφές αναφέρθηκε πως δεν θα κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά ουσίας μετά και τις αναφορές όλως όσων συμμετέχουν για την ενίσχυση της ομάδας και κυρίως του Άγγελου Αναστασιάδη και του Θωμά Κυπαρίσση. Η ομάδα κινείται για να μαζέψει ταλέντα σε όλη την Ελλάδα και δεν θα πάρει παίκτες που θα απορρίπτουν ανταγωνίστριες ομάδες της κατηγορίας.


  Αλέξης Κούγιας για παίκτες και ΑΕΛ


Ξέσπασμα Αλέξη Κούγια



Αλέξης Κούγιας για AEL FC Arena



larissasportnews.gr , aelole.gr

Σχόλια