Ζήτησε εμπιστοσύνη στους παίκτες από το κόσμο o Αναστασιάδης

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης της ΑΕΛ με τον Λεβαδειακό στην αίθουσα Τύπου του AEL FC ARENA.
Ο Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε για όλα τα θέματα που έχουν προκύψει σχετικά με τις μεταγραφές και όχι μόνο.
Παράλληλα ανέφερε πως είναι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών, σε ένα χρονικό σημείο που όλοι είναι κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι από τη σκληρή δουλειά. Ζήτησε εμπιστοσύνη στους παίκτες από το κόσμο της ομάδας και πως όλοι θα δουλέψουν για να είναι έτοιμοι στη πρεμιέρα. Όσο για το φιλικά περνούν σε δεύτερη μοίρα καθώς είναι μέρος της προπόνησης για τον ίδιο.
Στάθηκε ιδιαίτερα στις μεταγραφές και στο τρόπο που κινείται η ομάδα σε αυτό το κομμάτι, με τον ίδιο να είναι αυτός που παίρνει την τελική απόφαση. Ενώ τόνισε πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα και στους παίκτες που δεν θα παραμείνουν στο ρόστερ της ΑΕΛ.
Τέλος αναρωτήθηκε αν όλοι αυτοί που λένε πως η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα, το έχουν καταλάβει και οι ίδιοι συνδυάζοντάς το με την υπόθεση του Αυστριακού ποδοσφαιριστή Ριτζμάιερ και πως πήγε να κάνει κομμάτια μία ολόκληρη πόλη. Οι δηλώσεις του έκλεισαν με τον ίδιο να ζητά εμπιστοσύνη στους παίκτες και ενότητα για το καλό της ομάδας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
“Σήμερα το πρωί μπήκαμε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το πρόγραμμα άσχετα από το αν έχουμε φιλικό παιχνίδι ή όχι. Μας ενδιαφέρει δηλαδή να τελειώσουμε το πρόγραμμά μας, αυτό το οποίο θα μας κρατήσει όσο το δυνατόν καλύτερα σε όλη την αγωνιστική περίοδο. Η δουλειά που γίνεται αποβλέπει καθαρά σε αυτό, στο να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος.
“Πρωτόγνωρες οι εικόνες για πολλά από τα νέα παιδιά”
Παρόλα αυτά, τη κούραση, τις πρωτόγνωρες εικόνες για όλα αυτά τα παιδιά που είναι μία νέα ομάδα. Ένα ποσοστό περίπου 70-75% ίσως και για τους παλιούς είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος γιατί κάνουν μία μεγάλη προσπάθεια, αν και είναι ταλαιπωρημένοι και κουρασμένοι, κάνουν καλή ζωή. Αυτό για μένα είναι το πιο βασικό. 
Απόδειξη σε αυτό που είπα είναι πως δεν έχουμε τραυματισμούς. Δουλεύουμε στα κόκκινα και βλέπεται πως δεν υπάρχουν. Εύχομαι για φέτος να πάμε έτσι. Υπάρχουν βέβαια αρκετά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Είμαι ικανοποιημένος από την αμυντική συμπεριφορά των περισσοτέρων, αλλά μας λείπουν αρκετά πράγματα στο επιθετικό κομμάτι που είναι και το πιο δύσκολο. 
anastasiadis
anastasiadis
Οι φάσεις όμως βγαίνουν, δεν τελειώνουν άρα μπορούμε να το λύσουμε και όλα να γίνουν καλύτερα. Αυτά θα βγουν ότι θα είμαστε πιο φρέσκοι, όταν δούμε τα λάθη μας και τα παιδιά θα καταλάβουν μερικά πράγματα που είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή για να τα βάλουν στο παιχνίδι τους. Είμαι ευχαριστημένος”.
Ποια θα είναι αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Πως θα παίζει η ομάδα τη νέα σεζόν; Επίσης σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι αυτή τη στιγμή;
“Δεν υπάρχει ετοιμότητα τώρα. Τώρα υπάρχει κούραση, ταλαιπωρία. Αυτή τη στιγμή αυτά τα παιδιά, βλέπουν την εστία πολύ μικρή. Τα πόδια είναι βαριά και το μυαλό κουρασμένο… δεν μπορούμε να πούμε τίποτα αυτή τη στιγμή.
Το ποδόσφαιρο που θέλω να παίζω είναι αυτό που θέλετε να βλέπετε κι εσείς. Η ομάδα να κάνει περισσότερες ευκαιρίες, με περισσότερους παίκτες. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα παιχνίδι το οποίο θα είναι στα χαρακτηριστικά των παικτών που έχουμε. Ποτέ σε όποια ομάδα και να ήμουν δεν ανταποκρίθηκα στον αντίπαλο. Με ενδιαφέρει τι θα κάνουμε εμείς και όχι οι άλλοι.
“Θέλω να παίζω αυτό που θέλετε να βλέπετε κι εσείς”
Αυτό είναι το πρώτο μου μέλημα και πως θα το κάνουμε καλύτερα. Γι’αυτό βλέπετε και πολλές αλλαγές και διαφορετικά συστήματα και σχήματα ή παίκτες σε άλλες θέσεις για να γνωρίζουμε τις εναλλακτικές και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Τώρα που μπορούμε να τα κάνουμε. Δεν έχουμε άλλο χρόνο, αν δεν γίνουν τώρα μετά θα είμαστε στο άγνωστο και θα πειραματιζόμαστε.
“Ας χάσουμε σε όλα τα φιλικά είναι απλά μια προπόνηση”
Τώρα θα γίνει ότι πρέπει, στα φιλικά παιχνίδια. Εγώ είπα κιόλας ας τα χάσουμε όλα. Είναι απλά μια προπόνηση. Αν κερδίζαμε 4-0 τα ίδια θα σας έλεγα. Μπορεί να ήμουν και περισσότερο στεναχωρημένος. Αυτό δεν το λέω σήμερα το λέω κάθε φορά τέτοια περίοδο, σε οποιαδήποτε ομάδα και να είμαι”.
Πότε θα ξεκαθαρίσει το υπάρχον υλικό και αν γίνουν άλλες μεταγραφές;
“Καταρχήν να πω κάτι γιατί λέγονται και ακούγονται πολλά. Όλες οι μεταγραφές περνάνε από μένα. Κάποια πράγματα ίσως να παρεξηγούνται και να περνάνε διαφορετικά στο κόσμο. Όλο το τιμ που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα κάνει ότι είναι δυνατόν για να φέρει ότι καλύτερο υπάρχει με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα.
“Το συμφέρον της ομάδας είναι και δικό μας τόσο απλά”
Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις. Όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται κάποιοι λιγότερο κάποιοι περισσότερο. Μην βιαστείτε να τους κρίνετε είτε θετικά είτε αρνητικά θα είναι λάθος. Γιατί θα εκτεθείτε. Εμείς εδώ που λειτουργούμε γύρω-γύρω από το πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο κινούμαστε για το συμφέρον της ομάδας. Θέλω να τα καταλάβετε. Το συμφέρον της ομάδας είναι και δικό μας τόσο απλά. Αν πάει καλά η ομάδα θα είμαστε καλά και εμείς.
Άρα οποιοσδήποτε έρχεται περνάει από χίλια κύματα. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που θα πάρει γουρούνι στο σακί, θα το περάσω από χίλια κύματα. Να έρθει, να τον δω, να περάσει εργομετρικά, να τον δω στη φάτσα. Έχουν δει τα ματάκια μας και έχουν ακούσει τα αυτιά μας αρκετά πράγματα. Δεν σας κρύβω ότι η πρώτη διαφωνία που είχα με τον κ. Σαββίδη στον ΠΑΟΚ ήταν ότι εγώ δεν ήθελα να πάρω τον Μπερμπάτοφ. Έλεγα πως θα μου διαλύσει τα αποδυτήρια. Όχι γιατί δεν είναι καλό παιδί, αλλά έκανε προετοιμασία με την Κ20 που έπαιρναν οι παίκτες 700 ευρώ το μήνα κι ο άλλος θα ερχόταν με 2-3 εκατομμύρια.
Για το κόσμο αυτό είναι πάρα πολύ εύκολα αυτά τα πράγματα. Πάρα πολύ απλά. Τα αποδυτήρια είναι όμως αυτά που θα πάνε την ομάδα ψηλά κι εγώ έμαθα να ξεκινάω από εκεί. Πρώτα θέλω να είναι καλά οι φροντιστές, οι φυσικοθεραπευτές, μασέρ. Όταν εκεί τα πράγματα είναι καλά, τότε η ομάδα θα πάει καλά.
“Η ομάδα δεν χτίζεται με το ταβάνι, αλλά με τα μπετά, από κάτω”
Ο κόσμος λειτουργεί εντελώς διαφορετικά. Η ομάδα δεν χτίζεται με το ταβάνι, αλλά με τα μπετά, από κάτω. Η ομάδα είναι μεγάλη με ιστορία, αλλά έχει πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Προβλήματα  που δεν λύνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν υπάρχουν υποδομές τέτοιες για να μπορέσει κάποιος να πει πως είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε κάποια πράγματα. 
Εμπιστευτείτε την ομάδα στα χέρια των ανθρώπων που υπάρχουν εδώ. Δώστε την εμπιστοσύνη στα παιδιά. Η οποία από μένα στο πρόσωπό τους είναι απεριόριστη. Θα σας πω κάτι που δεν το καταλαβαίνετε ή περνάει απαρατήρητο ή δεν δίνετε την κανονική σημασία. Τα παιδιά αυτά δεν γνωρίζετε τι μπορούν να δώσουν και το χειρότερο είναι πως δεν το γνωρίζουν ούτε αυτοί.
anastasiadis
anastasiadis
Το πρώτο μέλημα είναι να καταφέρω να αποδείξω πως αυτά τα παιδιά μπορούν να πιστέψουν και να δώσουν περισσότερα πράγματα. Και κάθε μέρα εμένα μου το δείχνουν, άσχετα αν σε εσάς δεν φαίνεται. Μέσα από αυτή τη ταλαιπωρία και τη πίεση που δέχονται από τη πλευρά τη δική μας, γιατί έτσι πρέπει να γίνει, βγάζουν πράγματα που είναι θετικά για μένα. 
Είμαι πολύ αυστηρός στη κρίση μου, δύσκολα μιλάω και ανοίγομαι για να πω πράγματα. Αλλά είμαι πραγματικά ικανοποιημένος από τη προσπάθεια που κάνουν. Τους έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω πως θα βγάλουν περισσότερα πράγματα που δεν μου έχουν δείξει έως τώρα. Αυτή είναι η άποψή μου. Τα λέω τώρα, γιατί έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ δουλειά. Ούτε στα σύννεφα πετάω, αλλά ούτε και τρελαίνομαι. Γνωρίζοντας πως υπάρχει το υλικό και μπορεί να σηκώσει το βάρος.
Για τις μεταγραφές θα σας πω πως δεν υπάρχει ομάδα που να είναι πλήρης. Ακόμα κι ομάδα που παίρνει το Champions League χρειάζεται κάτι. Το θέμα είναι αν μπορούμε να το πάρουμε ή αν αυτό έρχεται σε εμάς. Εμείς χτυπάμε την πόρτα κάποιου, αλλά ο ίδιος μπορεί να μη θέλει να έρθει. Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα που δεν χρειάζεται να τα αναφέρω.
“Όχι ονόματα για να έρθουν χίλια διαρκείας”
Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε αυτά που είναι εφικτά για την ομάδα και να πάρουμε ποδοσφαιριστές που θα έρθουν να βοηθήσουν. Όχι ονόματα για να έρθουν χίλια διαρκείας. Τα διαρκείας θα φέρουν τα ονόματα στην αρχή και μετά θα φέρουν φωτοβολίδες και κράξιμο. Αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Είμαι άνθρωπος που έμαθα να πανηγυρίζω το Μάιο. Αν θέλετε να το κάνετε από την αρχή μην το κάνετε με μένα”.
Έχετε κατασταλάξει ποιοι παίκτες θα δοθούν δανεικοί και ποιοι θα αποχωρήσουν;
“Όλα είναι στο πρόγραμμα. Απλά θα τα μάθετε όταν πρέπει. Ξέρετε και οι μεγάλες ομάδες δεν τα ανακοινώνουν στα καφενεία αυτά τα πράγματα. Οι μεγάλες ομάδες συζητούν με τους παίκτες, τους ενημερώνουν που θα πάνε, βρίσκουν κάποια πράγματα. Μπορώ εγώ τώρα να πως πως φεύγει ο Αναστασιάδης, αλλά που θα πάει; Πρέπει να τον στείλουμε δανεικό. Να πάει κάπου να καταστραφεί ή να πάει κάπου να βοηθηθεί και αυτός και η ΑΕΛ.
“Είναι περιουσία της ομάδας και την περιουσία δεν την πετάς”
Δεν είναι έτσι εύκολα λοιπόν τα πράγματα. Μπορείτε να κάνετε τους υπολογισμούς σας, αλλά εμείς πρέπει να τα δούμε σοβαρά αυτά τα θέματα. Δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζεται. Δεν θα πούμε φύγε εσύ και εσύ χωρίς να μην ξέρουν που θα πάνε. Είναι περιουσία της ομάδας και την περιουσία δεν την πετάς. Πρέπει να προσανατολιστείς σε κάποια πράγματα που θα βοηθήσουν και το παιδί και την ομάδα στο δρόμο.
Θα σας πω πολύ απλά, ξέρετε πόσες φορές είπα θα φύγει αυτός αλλά μετά από δυο μέρες με “αναγκάζει” να το κρατήσω, να μην τον αδικήσω. Δεν μας κυνηγάει κανείς. Έχουμε και τη Κ20. Γνωρίζετε πόσα παιδιά έχουμε 19-20 χρονών, μπορούν να παίξουν και εκεί. Πρέπει να έχουμε και δύο παιδιά για το κύπελλο. Δεν είναι όλα τόσο απλά, αλλά εμείς θα πάρουμε τις αποφάσεις και τότε θα μας κρίνετε. Για να μας κρίνετε πρέπει να είμαστε και εμείς πιο σίγουροι.
“Όσο καθόμουν στο σπίτι μου κανένα λάθος δεν έκανα. Τώρα που ασχολήθηκα κάνω συνέχεια λάθη”
Λάθη θα γίνουν χιλιάδες. Λάθος δεν κάνει μόνο αυτός που δεν ασχολείται. Όσο καθόμουν στο σπίτι μου κανένα λάθος δεν έκανα. Τώρα που ασχολήθηκα κάνω συνέχεια λάθη. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο”.
Τι συμβαίνει με τον Ριτζμάιερ και τον Κεϊτά;
“Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ο ένας είναι ελεύθερος και ήρθε εδώ να δοκιμαστεί, με έξοδά του μάνατζέρ του. Τον είδαμε αλλά είπαμε να πάει στην Κ20 να τον δούμε και εκεί. Υπάρχει μία σκέψη να μείνει εκεί για να τον δούμε. Ήρθε απροετοίμαστος και το κλείνω εδώ αυτό το θέμα.
Το άλλο το θέμα έχει να κάνει με ένα παιδί που δεν ήταν ελεύθερος και έχει ομάδα. Εμείς έπρεπε λοιπόν να έρθει εδώ να δει τις φάτσες μας, να δούμε κι εμείς την δικιά. Αν μας αγαπάει ή όχι, αν θέλει να έρθει ή όχι. Δεν έγινε τίποτα με τον Ριτζμάιερ.
“Είναι ένα παιδί που δεν ταιριάζει στην ομάδα”
Είναι ένα παιδί που δεν ταιριάζει στην ομάδα. Δεν έχει κάνει τίποτα το παλικάρι πουθενά μέχρι στιγμής. Για να πούμε δηλαδή ότι θα έρθει και θα τον βάλουμε στο ρόστερ με αυτά που έκανε… τον απέρριψα λοιπόν εγώ. Όπως κι έχω απορρίψει κι άλλους 15-20 που ήταν και καλύτεροι. 
Το θέμα είναι αν μπορεί να έρθει για να βοηθήσει. Ήρθε, είδε και απήλθε. Όπως συνέβη και με άλλους. Εδώ θα έρθουν όσοι θα κρίνουμε πως θα βοηθήσουν την ομάδα”.
Γιατί ήρθε από τη στιγμή που απορρίφθηκε; 
“Δεν είπα αυτό. Ήρθε, μιλήσαμε και ζήτησε πράγματα που εμείς δεν μπορούσε να προσφέρουμε κι εγώ τον απέρριψα. Μην μπερδεύετε τα πράγματα”. 
Σε ποιες θέσεις ζητάτε ενίσχυση;
“Αν μπορέσω να βρω ένα σέντερ φορ θα το κάνω. Ψάχνω να βρω έναν που θα μπορεί να κάνω αυτά που ζητάω εγώ στην ομάδα. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και δύσκολο. Έχω πάντα μία πολύ απλή σκέψη. Λέω το μοναστήρι να είναι καλά.
“Είναι μεγάλο το μαγαζί. Εσείς μόνο το λέτε… εγώ το πιστεύω!”
Δεν μπορείτε όλοι να λέτε, είναι μεγάλη ομάδα η ΑΕΛ και μετά να λέμε άλλα. Ας έρθει όποιος θέλει, αλλά να έρθει για να βοηθήσει. Είναι μεγάλο το μαγαζί. Εσείς μόνο το λέτε… εγώ το πιστεύω! Γιατί δεν μπορείς να λες πως είναι μεγάλο το μαγαζί και μόλις δεν έρχεται ο Ριτζμάιερ να πέφτει όλη η πόλη να μας σκοτώσει. Πως είναι μεγάλο το μαγαζί για να το καταλάβω; Και ποιος είναι αυτός ο συγκεκριμένος κύριος, που έπαιξε τι έκανε το παλικάρι αυτό; Για να έρθει να ανακατώσει μία πόλη και να την κάνει κομμάτια.
Θα τον κάναμε παίκτη εμείς και δεν έχει καμία περγαμηνή για να αναστατώσει μία μεγάλη ομάδα που λέγεται ΑΕΛ. Αν εσείς τη θεωρείται μεγάλη ομάδα την ΑΕΛ, απαγορεύεται να κάνετε αυτές τις κρίσεις και τις συγκρίσεις. Εγώ λέω λοιπόν το μοναστήρι να είναι καλά και από καλόγερους χιλιάδες. Έχω ένα σωρό παιδιά δόξα το Θεό. Από τη πρώτη μέρα που ήρθα οι άνθρωποι της διοίκησης μου λένε “να πάρουμε τον έναν τον άλλον”… ηρεμήστε μην στεναχωριέστε και μην αγχώνεστε. Η Παναγιά όλα καλά θα τα κάνει, μην τρελαίνεστε, εμείς εδώ είμαστε.
anastasiadis
anastasiadis
Κάθε μέρα μας στέλνουν πολλοί, έχουν βγει τα ματάκια μας. Δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε ακόμα αυτό. Ας αρχίσει και το πρωτάθλημα, είμαστε εδώ για να βλέπουμε και να προστατεύουμε την ομάδα. Αν ακούμε τι λένε στα ραδιόφωνα, τι γράφουν στις εφημερίδες τι λένε στις τηλεοράσεις τότε δεν κάνουμε κουμάντο εμείς. Πρέπει να σταματήσουμε και να αναλάβουν άλλοι. Εσείς θα μας κρίνετε από το αποτέλεσμα και από τους ανθρώπους που έρχονται.
“Όπου δυο και ο Χριστός, όπου μπέρδεμα και θάνατος”
Θα το επαναλάβω για να το καταλάβουν όλοι. Είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά κι έτσι θα μείνω, δεν έχω πρόβλημα. Αρκεί να γίνουμε έτσι (γροθιά). “Όπου δυο και ο Χριστός, όπου μπέρδεμα και θάνατος”. Τελειώνει το πανηγύρι. Δεν είναι μόνο για την ΑΕΛ αυτό, ισχύει σε όλες τις καταστάσεις. Είμαι πολύ ήρεμος και ξέρετε γιατί; Έχω πολύ καλά παιδιά που χαίρομαι να δουλεύω μαζί τους, καταλαβαίνουν πέντε πραγματάκια θα καταλάβουν και άλλα πέντε στο δρόμο. Τότε σιγά-σιγά αυτοί οι ίδιοι θα σας αποδείξουν ότι μπορούν”. 

larissasportnews.gr

Σχόλια