Ήττα με ανατροπή για την ΑΕΛ (pics)

Δεύτερη ήττα για την ΑΕΛ στα φιλικά προετοιμασίας της, καθώς ηττήθηκε από τον Λεβαδειακό με 2-1 στο AEL FC ARENA,
με τους “πράσινους” να παίρνουν με ανατροπή το παιχνίδι, με το πρώτο ημίχρονο να κερδίζει η ΑΕΛ, αλλά στη λήξη ο Λεβαδειακός να φεύγει νικητής.
Λιγοστός ο κόσμος που βρέθηκε στο AEL FC ARENA στο δεύτερο φιλικό της ΑΕΛ κόντρα στον Λεβαδειακό. Οι “βυσσινί” βρέθηκαν απέναντι σε ένα παλιό γνωστό, με τον Ράτκο Ντόστανιτς να είναι ο προπονητής των Βοιωτών. Μάλιστα πριν την έναρξη του αγώνα ο ίδιος τιμήθηκε με πλακέτα από το μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγια.
DSC01643
Το γκολ για τους “βυσσινί” ο Ουρτάδο (2′) που δείχνει συνεχώς πως θα ήταν λάθος να κοπεί, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάντζιος με δύο τέρματά του κατάφερε να σκοράρει δύο φορές απέναντι στον Καβουσάκη. Καλύτερη η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, ασύνδετη στην επανάληψη.
Γκολ με το καλημέρα!
Γκολ με το καλημέρα για την ΑΕΛ που στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα. Στο 2′ έπειτα από εκτέλεση πλάγιου του Κοντόρ, η μπάλα μετά από πολλά σώματα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Ουρτάδο με εντυπωσιακό σουτ έκανε το 1-0.
DSC01651
Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ δέκα λεπτά μετά. Ο Αβραάμ μετά από μία κούρσα από τα αριστερά, έκανε έσπασε τη μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή εκεί όπου ο Μαρουκάκης έχασε χρόνο με το σουτ του να κοντράρει πάνω στον Τριποτσέρη.
Cooling break και νέα χαμένη ευκαιρία
Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως επηρεάζονται από την υψηλή θερμοκρασία. Στο 21′ ο Λεβαδειακός κατάφερε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο με τη μπάλα όμως να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντεγκρά που έλεγχε τη φάση.
DSC01662
Στα μέσα του ημιχρόνου ο διαιτητή διέκοψε το παιχνίδι για cooling break, για να δροσιστούν οι παίκτες. Η επόμενη καλή ευκαιρία πάντως ήρθε και πάλι από προσπάθεια των γηπεδούχων. Στο 30′ ο σκόρερ, Ουρτάδο, έβγαλε ωραία κάθετη στο Ναζλίδη που μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ έδιωξε χαμηλά στη γωνία του ο Ναμάσκο σε κόρνερ.
Αλλαγές από Αναστασιάδη
Με το πέρας μισής ώρας αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ ξεκίνησε να πραγματοποιεί και τις πρώτες αλλαγές. Αρχικά στο 32′ πέρασα στο παιχνίδι τους Ξενοδόχοβ και Ροβίθη στη θέση των Ντεγκρά-Κοντόρ. Για να ακολουθήσει νέα αλλαγή στον έτερο μπακ, με τον Μασούρα να παίρνει τη θέση του Ναβάρο.
DSC01654
Μέχρι και τη λήξη του πρώτου μέρους το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό, με τους “βυσσινί” να έχουν κάποια ξεσπάσματα με καλές εναλλαγές της μπάλας, αλλά δίχως να καταφέρουν να φτάσουν σε άλλο τέρμα.
Επιθετικό ξεκίνημα στο δεύτερο
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία ενδεκάδα για την ΑΕΛ. Μάλιστα το συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη ήταν αυτό που απείλησε και πάλι πρώτο. Στο 46′ ο Λαμπρόπουλος με ένα σουτ αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή δοκίμασε να κερδίσει τον Ναμάσκο, αλλά ο τερματοφύλακας με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ.
DSC01663
Νέα χαμένη ευκαιρία πέντε λεπτά μετά. Στο 51′ ο Ντέλετιτς από πλάγια δεξιά δεν κατάφερε να σκοράρει με τον τερματοφύλακα να διώχνει, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ροβίθης δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.
Ισοφάριση και πρώτη του Γκόλια
Ο Μάντζιος με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Στο 62′  ο επιθετικός των Βοιωτών βρέθηκε απέναντι από τον Καβουσάκη, με τον τερματοφύλακα να βγαίνει νικητής. Δεν συνέβη το ίδιο και στο 68′ όταν οι “πράσινοι” κέρδισαν πέναλτι έπειτα από ανατροπή του Βασιλείου. Ο Μάντζιος αυτή τη φορά ήταν εύστοχος από τα έντεκα μέτρα για το 1-1.
DSC01679
Παράλληλα εκτός από το Φατιόν που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της ΑΕΛ, ακόμα ένας παίκτης πήρε τη πρώτη του συμμετοχή. Ο λόγος για τον Γκόλια που είχε ξεκινήσει ζέσταμα από το ημίχρονο, με τον προπονητή να επιλέγει να τον βάλει στο παιχνίδι στο 65ο λεπτό.
Πήρε τον έλεγχο η ΑΕΛ
Οι γηπεδούχοι μετά το τέρμα που δέχθηκαν ανέβασαν ρυθμό. Αρχικά στο 72′ ο Ντέλετιτς βρήκε με σέντρα τον Ντέλετιτς, με τον Σέρβο να έχει χρόνο να κοντροράλει, αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε με δυσκολία ο Μοσχονάς. Νικητής βγήκε ο τερματοφύλακας και ένα λεπτό μετά σε μακρινό σουτ του Ρέντζα μπλοκάροντας σταθερά.
DSC01674
Στο 81′ ο Καπός έχασε τεράστια ευκαιρία να δώσει και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο επιθετικός πήρε όμορφη μπαλιά από τον Ντέλετιτς, αλλά απέναντι από το Μοσχονά δεν στόχευσε μπροστά με τη μπάλα να περνάει πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια.
Με Μάντζιο ανατροπή…
Στο 85′ ο Λεβαδειακός κατάφερε να πετύχει την ανατροπή με νέο τέρμα του Μάντζιου. Ο Ζεζίνιο εκτελώντας με πάσα φάουλ έξω από την περιοχή, βρήκε τον επιθετικό που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Καβουσάκη και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του για το 2-1.
DSC01676
Ο Καπός έφτασε κοντά στην ισοφάριση δύο λεπτά μετά. Ο Λαμπρόπουλος έβγαλε κάθετη στον επιθετικό που από πλάγια θέση νικήθηκε από το Μοσχονά, στη συνέχεια ο ίδιος έψαξε να βρει κάποιον συμπαίκτη του μέσα στην περιοχή δίχως όμως επιτυχία.
Το σκορ δεν άλλαξε στα υπόλοιπα λεπτά με τους “βυσσινί” να γνωρίζουν δεύτερη ήττα στα φιλικά προετοιμασίας τους.
Οι συνθέσεις:
ΑΕΛ (Αναστασιάδης): Ντεγκρά (32′), Κοντόρ (32′), Ναβάρο(36′), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Ουρτάδο, Αβραάμ, Ναζλίδης, Μαρουκάκης.
Αγωνίστηκαν και οι: (32′)Ξενοδόχοβ, Ροβίθης, (36′) Μασούρας, (46′) Λαμπρόπουλος, Ντέλετιτς, Μονιάκης, Σουλιώτης, Καρατάσιος, Καπνόπουλος, Βαρέλα, Καπός, (60′) Ρέντζας, Καβουσάκης, (65′) Γκόλιας, (67′ Γιαννιτσάνης).
Λεβαδειακός (Ντόστανιτς): Ναμασκό, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Ουόν, Μιλιάζες, Μεντί Τζάκσον, Μαχαίρας, Μπελγκαζουανί. Γιακουμάκης, Σουμπίνιο, Μάντζιος.
Αγωνίστηκαν και οι: Μοσχονάς, Μανωλάς, Ζεζίνιο, Μάγκας, Καραχάλιος, Βασιλείου, Παππάς.
Διαιτητής: Αρετόπουλος. Βοηθοί: Κουρέτας, Νταλούκας. 4ος: Γρατσάνης (Τρικάλων).

larissasportnews.gr

Σχόλια