Τα σημαντικά λάθη του διαιτητή και ο...σχολιασμός της ΕΡΤ(δημοσιογράφου) [videos,pics]

Αυτό το άρθρο είναι για τις πιο σημαντικές φάσεις του αγώνα της ΑΕΛ με την Ξάνθη και τον "εκπληκτικό" διαιτητή από την Εύβοια...Λάμπρου.
Επίσης κάνω ένα σχόλιο και για τον σχολιαστή της αναμέτρησης με τα πολλά μάλλον και ίσως και για το ότι δεν ξέρει ακόμα άμα είναι πέναλτι.

Στο 11' ο Ντε Λούκας έκανε ένα μαρκάρισμα για πολεμική τέχνη...που θα μπορούσε να κόψει την μπάλα στον Μιλοσάβλιεβιτς και ο διαιτητής δυσκολεύτηκε μέχρι και την κίτρινη να βγάλει...αυτό το μαρκάρισμα πρέπει να το βάλουν στα σκληρά μαρκαρισμάτα σε video στο YouTube...


Το δολοφονικό μαρκάρισμα:



Μετά ο Μπαξεβανίδης έκανε μαρκάρισμα που θα μπορούσε να του κοστίσει και την κόκκινη κάρτα με τα δύο πόδια πήγε και σήκωσε...τον παίχτη της ΑΕΛ αλλά μάλλον δεν ήταν σκληρός ο διαιτητής...

Η σκληρή προβολή του Μπαξεβανίδη:



Την σκληρότητα του ο διαιτητής (τυχαία) την έδειξε μόνο σε (δύο) παίχτες της ΑΕΛ και συγκεκριμένα στους Νίκολα Ζίζιτς και Νίκο Καρανίκα. Η πρώτη κίτρινη του Ζίζιτς ήταν για προβολή χωρίς όμως να βρει τον παίχτη(δίνεται)...και η δεύτερη ήταν για σπρώξιμο στον αντίπαλο...δύο φάσεις που άλλοι διαιτητές θα έδιναν κίτρινη και άλλοι όχι...αλλά αυτός ξεκάθαρα ήθελε(μπορούσε και να τις δώσει)...γιατί δεν γίνεται σε παίχτες μια ομάδας να είσαι σκληρός και στην άλλη μαλακός...

Σε μία φάση οριακή (δεν είναι όμως offside) βέβαια αλλά φαίνεται ότι ίσως να καλύπτεται και από δύο παίχτες κόβεται ο Πίτι που βγήκε τελείως μόνος του.



Επίσης στις κίτρινες του Καρανίκα...την πρώτη την έδειξε για προβολή (που φαίνεται να βρίσκει στον αντίπαλο...), άρα σωστή...και την δεύτερη για μαρκάρισμα στον Κίκε της Ξάνθης. Μία φάση που μπορείς να δώσεις κίτρινη μπορεί και όχι...αλλά στους διαιτητές συνήθως όταν ήδη τα "έχουν κάνει μαντάρα" από το πρώτο ημίχρονο(και το ξέρουν..ή τους έχουν πει ή τα έχουν δει-ειδικά για την κόκκινη που δεν έδωσε) και έχουν δώσει και άλλη κόκκινη στην δεύτερη είναι λίγο πιο ...ελαστικοί αλλά εδώ φαίνεται ότι ήθελε τις κόκκινες (σε μία ομάδα).

Σε μια φάση σε κόρνερ της ΑΕΛ ο διαιτητής σφυρίζει πριν εκτελεστεί το κόρνερ για τραβήγματα...και όταν εκτελεί το κόρνερ ο παίχτης της ΑΕΛ αμέσως σε κλάσματα σφυρίζει φάουλ σε τραβήγματα και των δύο παιχτών δηλ. φάουλ δεν υπάρχει (για κανέναν από τους δύο) και ο άλλος παίχτης της ΑΕΛ (ο Γκόλιας) ήταν σε καλή θέση για γκολ (το σταματάω εδώ παρόλο που μπήκε γκολ-φαίνεται ότι λογικά δεν θα προλάβαινε ο αμυντικός αλλά ποτέ δεν ξέρεις).

Το "φάουλ"...στο κόρνερ



Κάνει επίθεση ο παίχτης της Ξάνθης και σε προσπάθεια του να ξεφύγει χτυπάει μάλλον άθελα του με το χέρι το πρόσωπο του Ντέλετιτς (φάουλ όχι κίτρινη) αλλά ο διαιτητής αφήνει τη φάση (στην περιοχή της ΑΕΛ κιόλας) και μετά μόλις τελειώνει η φάση ο διαιτητής δίνει κίτρινη στον Ντέλετιτς.

Τέλος στο "πέναλτι" που έδωσε...αυτός ο πολύ καλός διαιτητής...το οποίο ήταν εκτός περιοχής στην αρχή φαίνεται ότι ο διαιτητής δίνει φάουλ αλλά μετά από λίγο αλλάζει απόφαση και το δίνει πέναλτι. Είχε επικοινωνία με τον επόπτη (ναι αυτόν που είδε το "οφσάιντ" στον Πίτι) ή με τον τέταρτο (που ήταν μακριά) δεν ξέρω...ίσως να άλλαξε από μόνος του απόφαση...

Το φάουλ που έγινε...πέναλτι



Θα ήθελα να αναφερθώ σ΄αυτόν που έκανε την περιγραφή του αγώνα (Πάνος Μπλέτσος)...που είναι δημοσιογράφος της ΕΡΤ και κυρίως στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Κόσμος των Σπορ» και ο οποίος σε όλες τις φάσεις έβαζε και ένα μάλλον ή ότι άμα ήταν ένας σκληρός διαιτητής θα έδινε κόκκινη. Μετά το τέλος του αγώνα ο ίδιος δημοσιογράφος συνέχιζε να λέει ότι δεν ξέρω ακόμα άμα είναι πέναλτι...και ότι άμα ήταν πέναλτι ήταν δίκαιη η νίκη της Ξάνθης...Σε μια φάση που σίγουρα με το πρώτο ριπλέι καταλαβαίνεις ότι ήταν ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. Απλά κρίμα και κάνει μια ωραία εκπομπή για όλα τα σπορ στην ΕΡΤ3.

Το σχόλιο του μετά τον αγώνα σε εκπομπή στο ΕΡΤ3:



ΘΥΜΗΣΕ το οφσάιντ από πλάγιο...και την χρονιά που...την έριξαν από τη SuperLeague. Ότι χειρότερο έχω δει τα τελευταία χρόνια. Και όπως είπε και ο Καρανίκας καλό είναι οι όλοι οι αγώνες να γίνονται με Έλληνες διαιτητές ή όλοι με ξένους.

by Gkael
videos by MonaxaLarisa, gkael
pics by ert webtv

Σχόλια