Κάποιοι δεν ξέρουν σε ποια ομάδα βρίσκονται και τα λάθη αγωνιστικά και μη...

Ο Αχιλλέας Νταβέλης αγόρασε την ΑΕΛ με χρέη που δημιούργησε ο πρηγούμενος πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας. Είχε περιορισμό στις μεταγραφές όπου μπορούσε να πάρει τρεις παίχτες άνω των 25 χρονών.

Για εμένα έγινε λάθος στην επιλογή των τριών παιχτών γιατί εκεί θα έπρεπε να πάρεις τρεις έμπειρους και καλούς παίχτες αφού υπάρχει ο περιορισμός. Τον χειμώνα μπορούσε η ΑΕΛ να πάρει παίχτες μόνο νεαρούς και έτσι έχασε το δικαίωμα ουσιαστικής ενίσχυσης. Όμως θα μπορούσε να πάρει παίχτες, είτε το καλοκαίρι, είτε τον χειμώνα όπου θα καλυφθούν τα κενά, τα οποία για εμένα είναι τα εξής: πλάγια μπακ, κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε αλλά θα δείξει, 6αρι, πλάγιο χαφ. Τα λάθη της διοίκησης μέχρι τώρα είναι ότι από την αρχή δήλωσε ότι πάει για άνοδο, ενώ το ρόστερ δεν είναι τόσο καλό αφού έχει και τις ελλείψεις και λόγω μπαν και ότι δεν πήρε παίχτες που θα έκαναν τη διαφορά έστω και αυτούς τους τρεις συν μικρούς. Όπως και ότι στηρίχθηκε σε λάθος άτομα για το αγωνιστικό και χωρίς εμπειρία (άμα εξαιρέσεις τις ακαδημίες και τις ομάδες under που φαίνεται να γίνεται σωστή δουλειά). Το ξέρω ότι είναι η πρώτη χρονιά και δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο αλλά είμαστε ΑΕΛ και οι αλήθειες θα λέγονται.

Στα αγωνιστικά...

Ο Θεωδορόπουλος τραυματίστηκε και χάνει όλη τη σεζόν. Ο Σουλούκος έχει δείξει καλά στοιχεία και θα αποδώσει καλά. Στο κέντρο της άμυνας υπάρχει πρόβλημα, για εμένα φταίει πιο πολύ ο Ηλιάδης γιατί χάνει συνέχεια τη θέση του. Ο Γκοτζαμανίδης έλειπε σε 5 παιχνίδια γιατί είχε τιμωρηθεί από τον κάκιστο-στημένο διαιτητή στις Σέρρες. Πρέπει να δούμε και τους άλλους κεντρικούς αμυντικούς, Μαξιμένκο και Κόλα, μαζί ή με τον Γκοτζαμανίδη. Στα πλάγια μπακ υπάρχει θέμα γιατί το επίπεδό τους δεν είναι να παίζουν βασικοί για την ΑΕΛ και δυστυχώς ειδικά στα τελευταία παιχνίδια δεν μπορούσαν να περάσουν σέντρα και κάνουν και σημαντικά λάθη στην άμυνα. Η ταχύτητα μόνο δεν φτάνει, είναι και άπειροι. Για τον Θανάση Παπαγεωργίου που έμεινε καιρό έξω δεν μας είπε κανένας το γιατί...

Στη μεσαία γραμμή δεν γίνεται να παίζεις με 3 στα χαφ και να είναι όλοι 6αρια και 8αρια, ειδικά όταν παίζεις με ομάδες που δεν έχουν τον ίδιο στόχο -θεωρητικά. Χάνεις στη δημιουργία καθώς δεν έχεις δεκάρι και με το να βάζεις δύο 6αρια και ένα 8αρι στον άξονα ενώ θέλεις να δημιουργήσεις παιχνίδι. Γνώμη μου είναι ότι λόγω ρόστερ θα έπρεπε να παίζουμε 4-2-3-1 ή 4-4-2 με "δεύτερο φορ" από πίσω ή με δύο μπροστά, αφού έχουμε θεωρητικά 3 επιθετικούς που μπορούν να παίξουν βασικοί. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί βάζουν τον Νικολιά σαν πλάγιο χαφ...ΔΕΝ είναι πλάγιο χαφ. Από τον ΠΑΣ Γιάννινα και όταν έκανε τις καλές χρονιές του, τις έκανε σαν 3ος στον άξονα στο 4-3-3, άρα ή τον βάζεις στον άξονα ή τον βάζεις στο 4-4-2 σαν δεξί πλάγιο χαφ σαν αυτούς που βάζει ο Σιμεόνε που είναι κεντρικά χαφ αλλά τους βάζει σαν πλάγιο χαφ. Αυτό φυσικά μπορεί να γίνει μόνο στο 4-4-2.

Στην επίθεση ο Ογκμπόε πρέπει να βρει ρυθμό μετά τον τραυματισμό. Όπως είπα μπορύμε να παίξουμε με 4-4-2 γιατί 10αρι δεν έχουμε. Δεν γίνεται να παίζουμε με 3 χαφ που δεν έχει κάποιος την κάθετη (πέρα του Κώστα Παπαγεωργίου που παίζει όσο μπορεί). 

Με τον Γλυνό τι έγινε και δεν τον βάζει ούτε αλλαγή ενώ δεν αποδίδουν τόσο καλά τα πλάγια χαφ; Όπως είπα και πιο πάνω γιατί ο Θανάσης Παπαγεωργίου βγήκε εκτός ομάδας τόσο διάστημα; Γιατί ο Μιλτιάδης δεν πήρε παραπάνω χρόνο συμμετοχής(όταν δεν ήταν τραυματίας); Γιατί ενώ δεν τραβούσε η ομάδα αγωνιστικά αργούσαν να γίνουν οι αλλαγές. Γιατί δεν αποδίδουν οι παίχτες όσο μπορούν ;...γιατί άμα δεν μπορείς να βάλεις γκολ στον Διαγόρα Ρόδου άστο καλύτερα...

Τέλος, ειδικά όταν έχεις -θεωρητικά- αντίπαλο που τον σπρώχνουν λόγω...Θεσσαλονίκης και έχει ο πρόεδρός της θέματα με τα οικονομικά (λόγω της νέας...εταιρίας του) δεν μπορείς να μην νικάς τον κάθε αγώνα που παίζεις, ειδικά με τους "αδύναμους".

Υ.Γ. Στηρίζουμε την ΑΕΛ αλλά κάποιοι πρέπει να ξυπνήσουν και να δουν που παίζουν γιατί βλέπουμε αδιαφορία. Λίγο πάθος δεν βλάπτει.

Υ.Γ.2 Σίγουρα το ότι έφυγε ο Κούγιας είναι ότι καλύτερο. Πρέπει όμως να υπάρξει και συνέχεια και του χρόνου -γιατί δυστυχώς φέτος δεν...- να γίνει σωστός προγραμματισμός αφού λογικά δεν θα έχουμε και τους περιορισμούς. Του χρόνου θα γίνει πιο αυστηρή κριτική γιατί δεν θα υπάρχουν "δικαιολογίες"...

Υ.Γ.3 Ελπίζω να παίξουμε του χρόνου στο AEL FC ARENA που φτιάχτηκε για να παίζει η ΑΕΛ (δεν ανήκει στηνΑΕΛ). Δεν γίνεται να παίζει άλλη ομάδα εκεί (όποια κι αν είναι) και όχι η ΑΕΛ. Φέτος μπορώ να δεχτώ ότι παίζαμε στο Αλκαζάρ λόγω των καταστάσεων αλλά...


by Gkael

Σχόλια