Όταν η αγάπη για την ομάδα, είναι... τυφλή (pics)

Είχα πει ότι μερικά παλιά ωραία retro άρθρα θα «ανεβαίνουν» στο blog μου ανά διαστήματα. Συνέχεια μετά από τα Ένας... Πράσινος με «βυσσινί» καρδιά και Το πρώτο δελτίο στην ιστορία της ΑΕΛ το 1964 έχει το «Όταν η αγάπη για την ομάδα, είναι... τυφλή». Το άρθρο είναι από τον Κ. Γκιάστα και οι φωτογραφίες του Ν. Σιούμκα από την εφημερίδα «Ελευθερία»

Η ΑΕΛ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ... ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΤΥΦΛΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΤΗΣ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΡΑΜΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ «ΒΥΣΣΙΝΙ». ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Καμιά φορά τα μάτια αποδεικνύονται φτωχό αισθητήριο όργανο για να μεταφέ­ρουν όσα θέλεις να αποδώσεις πραγματικά. Η δύναμη της αγάπης λένε και υπερνικάει τα πάντα και ξεπερνάει με χαρακτηριστική ευ­κολία τα όποια εμπόδια. Και δεν έχουν άδι­κο. Ζωντανή απόδειξη ο Αντώνης Χαραμής. 0 53χρονος Λαρισαίος είναι τυφλός και δεν έχει την «πολυτέλεια» να βλέπει τη μεγάλη του αγάπη την ΑΕΛ, κάτι για το οποίο άλλοι συνεχώς γκρινιάζουν Βλέποντας την να χά­νει κάποιες φορές και κάποιες άλλες να μην παίζει καλά.

Επιλέξαμε να μιλήσουμε με τον κ. Αντώνη στο στάδιο Αλκαζάρ και να μας πει τη γνώμη του για κάποια πράγματα σχετκά με την ομάδα και όπως αποδείχτηκε «βλέπει» πολύ περισσότερα απ' όσα εμείς θεωρούμε πως έχουμε την ικανότητα να παρακολουθούμε και με τα δυο μας τα μάτια. Ειδικά τώρα που η ομάδα περνάει μια δυσκολία με τη βαθμολογκή της συγκομιδή. Ας δούμε τι μας λέει ξεκινώντας από τα επίκαιρα.



•Κύριε Αντώνη τι θα κάνουμε την Κυ­ριακή (σ.σ. σήμερα) με τον Ατρόμητο;

-Ό,τι και να κάνουμε δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε το γεγονός ότι η ομάδα περνάει μια κρίση αυτήν την περίοδο. Δεν θα τη βοηθή­σει κανένας αν την αποδοκιμάσει σε περί­πτωση που δεχθεί ένα γκολ ή αποτύχει. Τώ­ρα έχει ανσγκη τη στήριξή μας. Όχι μόνο στις νίκες.

*Τι φταίει και είμαστε χαμηλά στο βαθ­μολογικό πίνακα;

- Δεν μπορούμε να σκοράρουμε ενώ χά­νουμε διαρκώς ευκαιρίες. Στο κέντρο εκτιμώ πως δεν έχουμε πρόβλημα. Στην επίθεση όμως κάτι πρέπει να γίνει. Μας λείπει η αποτελεσματκότητα.

* Έρχονται μεταγραφές τώρα...

- Ναι ελπίζω να μας Βοηθήσουν. Ήρθε και ο Τούρκος που απ' ότι καταλαβαίνω είναι παίκτης μεγάλης αξίας. Μας έχει βάλει και το γκολ στο ματς με την Εθνική Ελλάδας.

«ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΓΚΑΛΙΤΣΙΟ...»

Ο Αντώνης Χαραμής έχει να πάει στο στά­διο Αλκαζάρ από το 1978 και οι αναμνήσεις ήταν πολλές, θυμήθηκε πως ήταν τότε και μόλις του περιγράψαμε ποια είναι η σημερι­νή του μορφή συγκινήθηκε. «Εχει αλλαξει τόσο μας είπε...».
Καθήσαμε σε μια από τς πολυθρόνες των VIP's αλλά δεν χρειαζόταν αυτό για να νιώσει ο ίδιος... Very Important Person καθώς είναι από μόνος του σημαντική προσωπικότητα.
«Πέρασαν τόσα χρόνια άλλωστε» και συ­νέχισε: «θυμάμαι τον Μοράλες και τον Μπούτο» καθώς έχασε την όρασή του πριν από τριάντα χρόνια περίπου.

* Αν σας δινόταν η ευκαιρία να δείτε έστω και έναν μάγο παίκτη. Ποιον θα ετπ- λέγστε να δείτε;

- Δύσκολη ερώτηση. Τον Γκαλίτσιο τον νε­ότερο. Τον διάδοχο. Έχω ακούσει τόσα γι' αυτόν, θα ήθελα να δω πως αγωνίζεται ο γιος του Γιάννη. Φαίνεται όμως ότι θα φύγει, θα πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα. Αυτό είναι και το κακό με τα επαρχιακά σωματεία. Μας παίρνουν όλους τους καλούς τους παί­κτες και αποδυναμωνόμαστε. Εντάξει να ανοίξουν τα φτερά τους οι παίκτες και να πετάξουν. Μπορούν όμως και να τα ανοίξουν και μέσα στην ΑΕΛ και να πάρουν και την ομάδα πιο ψηλό. Μπορούν... Γιατί δεν το κα­νουν; θο ανεβάσουν την πόλη τους.




«ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΤΩΡΑ...»

Τον ρωτήσαμε για τον κόσμο και τις από­ψεις του μιας και είναι καρφωμένος στο ραδιόφωνο αρκετές ώρες την ημέρα. Και μας είπε:

«0 φίλαθλος κόσμος είναι πιο παθιασμέ­νος πλέον. Εκδηλώνεται πιο εύκολα και σε μεγαλύτερο βαθμό. Το Αλκαζάρ δίνει δύνα­μη στην ΑΕΛ. Το κακό είναι ότι βιάζεται. Βιά­ζεται να βγάλει συμπεράσματα και κρίσεις. Βιάζεται να ζήσει στιγμές και επιτυχίες που χρειάζονται χρόνια δουλειάς και προσπάθει­ας».

•Ο Πηλοδάκης έχει δώσει όραμα στους Λαρισαιους φιλάθλους;

Δείχνει ότι είναι ένας άνθρωπος που θέ­λει να προσφέρει.

Το γήπεδο το καινούριο πιστεύετε όη θα γίνει κάποια στιγμή;

θα δώσει πολλά στην ΑΕΛ αν πραγματο­ποιηθεί...

Εσείς θα έρθετε κάποιο στιγμή στο μέλλον να ακούσετε ζωντανό την ΑΕΛ νο κερδίζει;

Μου είναι λίγο δύσκολο αλλά ναι. θα το “ κάνω καποια στιγμή.


πηγή: εφημερίδα «Ελευθερία»

Σχόλια